Michal Demjanovič Kultúra

Počas septembra sa nudiť nebudeme: TOP 10 akcií v Žiline a okolí

September už prichádza. V Žiline a okolí ponúkne viacero lákavých akcií. My sme vybrali desať z nich, ktoré považujeme za tie top.

Ilustračný obrázok k článku Počas septembra sa nudiť nebudeme: TOP 10 akcií v Žiline a okolí
Zdroj: TASR

Deň otvorených dverí na Lietavskom hrade

3. 9. 2016, o 11:00, Lietavský hrad

Združenie na záchranu Lietavského hradu pozýva na „Deň otvorených dverí“, v sobotu 3. septembra 2016 na hrad Lietava.

Drobečky z perníku

3. 9. 2016, o 19:00, Dom odborov Žilina

Dojemná komédia inšpirovaná skutočným príbehom. Barová speváčka Evy Mearová je človek plný lásky a života, ktorá miluje srandu a svojich priateľov z brandže, starnúcu hereckú krásku Toby a večne neúspešného herca Jimma, ku ktorým sa vracia z protialkoholickej liečebne domov.

Pod lampou: Amerika náš spojenec, alebo rival?

5. 9. 2016, o 18:00, Stanica Zariečie, Žilina

V rámci občasných výjazdov diskusnej relácie .pod lampou mimo hlavného mesta zavítajú jej tvorcovia tentokrát do Žiliny. S-dvojka sa tak na jeden deň zmení na scénu pre verejné natáčanie tohto obľúbeného diskusného formátu.Na tému Amerika náš spojenec, alebo rival? budú diskutovať Otakar Foltýn z generálneho štábu Armády ČR a Daniel Bútora, bývalý riaditeľ slovenského vysielania rádia Slobodná Európa. Moderuje šéfredaktor časopisu .týždeň Štefan Hríb.

HIP HOP Swine Day

10. 9. 2016, Stanica Žilina Záriečie

Jednodňový hudobno-vizuálny festival zameraný na prezentáciu mladého domáceho hip-hopu a „umenia ulice“, ktorý pripravujeme v spolupráci s web magazínom Swine Daily. V hlavnom večernom programe sa predstaví viacero slovenských producentov a raperov – Fobia Kid s Galaxiou Y, Gumbgu & Konex, rapová crew z Prešova Vlčá Svorka, ale aj rešpektovaný dj a beatmaker Beyuz.

Deň otvorených dverí v DPMŽ

10.9.2016, od 13:00 do 17:00, v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici č. 2, Žilina

Deň otvorených dverí (DOD) je podujatie, ktoré dáva priestor spoznať, čo všetko súvisí s poskytovaním služieb mestskej hromadnej dopravy a popritom absolvovať zaujímavé činnosti, ktoré počas bežnej prevádzky nie je možné zažiť. Detailne si budete môcť pozrieť všetky druhy vozidiel, ktorými je zabezpečovaná MHD v Žiline, ako aj priestory pre kontrolu a údržbu trolejbusov. Sprístupnené bude aj sedadlo vodiča, a tak sa budete môcť vžiť do jeho práce.

FRAGILE v Žiline

10. 9. 2016, o 20:00, Mestské divadlo Žilina

FRAGILE je slovenská hudobná skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV show. Bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, FRAGILE interpretuje známe rock – pop – jazzové hity svetových umelcov, akými sú napríklad STING, STEVIE WONDER, NORAH JONES, BILLY JOEL, TINA TURNER… Ich predstavenia sú plné nielen výbornej hudby, ale predovšetkým skvelého humoru, vďaka ktorým zažijete neopakovateľný večer plný jedinečnej zábavy.

Hory a Mesto Žilina 2016

16. – 18. 9. 2016, Stanica Žilina Záriečie

Tri dni plné strhujúcich športových výkonov, neopakovateľných zážitkov z hôr a silných ľudských príbehov si môžete opäť po roku vychutnať na Stanici. Popri množstve premietaní rozdelených do tematických blokov (Skala, Sneh, Vzduch, Horské bicykle, Voda… ) vás čaká viacero pútavých prednášok a sprievodných podujatí.

Žilinský literárny festival 2016

20. 9. – 23. 9. 2016, Rosenfeldov palác, Žilina

Žena, ulica, dlaň, kosť – také sú témy 13. ročníka Žilinského literárneho festivalu. A teraz si lámte hlavu, čo vás čaká. Určite to bude ročník plný zmien. Novým bude miesto konania – čerstvo zrekonštruovaný Rosenfeldov palác, noví budú aj hostia – za všetkých aspoň Irena Brežná, Martin Pollack, Ján Púček, Marek Vadas, či Lukáš Zorád. Štyri intenzívne dni so spisovateľkami i spisovateľmi, s hudobníčkami i hudobníkmi (Longital Suita, harfista Michal Matejčík), kníhkupkyňami i kníhkupcami, knihomoľkami i knihomoľmi vás dokonale predávkujú literatúrou, ktorá bude tento rok v znamení ženského rodu.

Beseda s foodblogerkou Angie Bakes

21. 9. 2016, o 17:00, Kníhkupectvo Martinus, Žilina

Prvá kniha foodblogerky Angie Bakes obsahuje 160 osvedčených a jednoduchých receptov sladkých, ale aj zdravých dobrôt, ktorých prípravu zvládne každý.

Balady tour 2016

23. 9. 2016, Klub Kolečko, Žilina

Originálna pocta ľudovým piesňam z rôznych kútov Slovenska. Taká je ústredná myšlienka nahrávky Balady hudobnej dvojice Róbert Pospiš & Martin Sillay. Album, ktorý stihol zaujať poslucháčov aj odbornú kritiku predstavia hudobníci aj na živých vystúpeniach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM