Jozef Legéň Krimi

Pozor na falošných obchodníkov: V uliciach núkajú falzifikáty

Mestská polícia Žilina upozorňuje na nelegálny pouličný predaj rôzneho tovaru z elektroniky, drogérie a iného spotrebného materiálu.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na falošných obchodníkov: V uliciach  núkajú falzifikáty
Zdroj: Dnes24.sk

Hliadky Mestskej polície Žilina zaznamenali v poslednom období zvýšenú aktivitu pochybných „obchodníkov“, ktorí náhodne okoloidúcim ľuďom vnucujú nielen „značkové“ parfumy a holiace strojčeky, „strieborné“ príbory, „digitálne“ fotoaparáty či videokamery, ale aj iný nekvalitný tovar. Neraz v takýchto prípadoch kupujúci zistí až doma, že navonok pekne zabalený výrobok je po rozbalení nefunkčný falzifikát, ktorý môže byť pre spotrebiteľa aj zdraviu škodlivý.

„Títo obchodníci konajú v rozpore so zásadami ambulantného predaja a Všeobecne záväzného nariadenia mesta Žilina č. 5/2012, ktorým sa určujú podmienky predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v meste Žilina. V takýchto prípadoch možno v zmysle zákona o priestupkoch udeliť takto konajúcim osobám blokovú pokutu 33 € za porušovanie uvedeného všeobecne záväzného nariadenia,“ upozorňuje náčelník Mestskej polície Milan Šamaj.

Mestská polícia Žilina preto radí chrániť sa pred aktivitami týchto „obchodníkov“ a odporúča obrátiť sa na Mestskú políciu Žilina, telefónne číslo 159, prípadne na štátnu políciu, číslo 158.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM