Hokej

Po víťazstve opäť prehra: Nevyužitá šanca do prázdnej bránky

S našimi hokejistami sa nesie vlna nešťastných zápasov. Po štvrtkovom víťazstve, kedy zvíťazili nad HK Orange 20, ich v piatok opäť čakala krutá prehra. Aj keď hráči MsHK DOXXbet Žilina hrali evidentne lepšie, urobili mnoho chýb, vďaka čomu nezískali vzácny bod.

Ilustračný obrázok k článku Po víťazstve opäť prehra: Nevyužitá šanca do prázdnej bránky
Foto: Iveta Hrabovská

HC'05 Banská Bystrica – MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

I. tretina

Úvodné minúty zápasu patrili domácim hokejistom, ale prvá vážnejšia šanca prišla až v 8. min, keď Šimun neposlal puk do odkrytej bránky. O minútu neskôr udreli hostia – Varga poslal do úniku Troligu, ktorý svoj nájazd premenil.

Bystričania otočili nepriaznivý stav počas troch minút. Najprv po strele Novajovského Johanes vyrazil puk a po otočke ho poslal Heizer za jeho chrbát a v 13. min pri avizovanom vylúčení si obaja aktéri úlohy vymenili, keď Novajovský strieľal pod hornú žŕdku spoza kruhu – 2:1.

Tretí gól mal v prvej tretine ešte na hokejke Nemček, ale netrafil puk pre poloprázdnou bránkou Žiliny.

II. tretina

Domáci zvýšili vedenie na 3:1 až v druhej tretine, ťažili z rýchleho prechodu do útoku, spätnú prihrávku od Nemčeka dostal Kubka a trafil presne. Potom prevzali iniciatívu Žilinčania, nerozhodilo ich ani vylúčenie Laža, ktorý sa za nešportové správanie porúčal pod sprchy.

V 34. min Škoda lišiacky poslal puk odzadu na chrbát Slipčenka, odkiaľ putoval do bránky a na 3:3 vyrovnal Važan po predchádzajúcej žŕdke Devečku, keď ťažil z dezorientovanej domácej defenzívy.

III.tretina

Domáci išli opäť do vedenia na začiatku tretej tretiny v hre štyroch proti štyrom. Novajovský vystrelil spoza kruhov tvrdo, presne a pripísal si už druhý gól v zápase. Oba tímy potom nevyužili presilovky, hoci v nich zatlačili súpera. V 49. min mal ku gólu blízko Nemček, no dvakrát neprekonal Johanesa.

Hostia v závere zvýšili aktivitu, vyrovnať sa pokúšali Varga, Drevenák, či Troliga, ktorému zmaril šancu brankár Slipčenko. Banskobystričanom sa otvorila obrana súpera v 59. min, Petro išiel sám na Johanesa, ale nedal gól a v hre hostí bez brankára minul niekoľko sekúnd pred klaksónom prázdnu svätyňu Žiliny Češík.

Hlasy

Miroslav Chudý (asistent trénera Banskej Bystrice): „Získali sme cenné tri body, ale dnes sme utrpeli víťazstvo. Náš výkon nebol dobrý, to musíme otvorene priznať. Tento herný prejav sa nepodobal na náš prejav v zápase v Trenčíne. Chýbal mi lepší kolektívny výkon. Mali sme problém so zostavou, to nás však neospravedlňuje. Nehrali sme dobre ako kolektív, čo ma mrzí. Tri body nás samozrejme tešia, ale nad dnešným výkonom sa budeme musieť trochu hlbšie zamyslieť.“

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): „Po včerajšom zápase, v ktorom sa nám podarilo dať deväť gólov, sme prišli s túžbou vyhrať. Dali sme síce v prvej tretine rýchly gól, ale herne to nezodpovedalo tomu, na čom sme sa v šatni dohodli. Prvá tretina bola z našej strany veľmi slabá. V druhej tretine už chlapci začali robiť to, na čom sme sa dohodli, mali pohyb aj za nepriaznivého stavu. Zmobilizovali sa a ukázali, že vedia a chcú hrať hokej. Vyrovnali sme, škoda nešťastného gólu po chybe nášho obrancu na začiatku tretej tretiny. Mrzí nás aj nevyužitá šanca do prázdnej bránky v posledných minútach. Bod sme si zaslúžil, no nemáme ho.“

Zostavy

Banská Bystrica: Slipčenko – Richter, Bambúch, J. Predajniansky, Michal Grman, Kubka, Novajovský, Ketner, Styk – Jabrocký, M. Hudec, Hvila – Jankovič, Češík, Šimun – Lamper, Heizer, F. Nemček – Zigo, Petro, Jaroš Žilina: Johanes – Harant, Rúfus, D. Devečka, Brcko, Niník, Dlouhý – T. Varga, Troliga, M. Kokavec – Lažo, Škoda, R. Krajči – T. Sýkora, Valášek, Drevenák – Važan, Hajnik

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM