Martina Betušová Kultúra

Plány na predĺžený víkend? Tipy zo Žiliny a okolia ako na dlani

Kalendár hlási príchod ďalšieho predĺženého víkendu. Vyberte sa na folklórne vystúpenie, kutilskú dielňu, turnaj bojových športov alebo si oddýchnite v kine...

Ilustračný obrázok k článku Plány na predĺžený víkend? Tipy zo Žiliny a okolia ako na dlani
Zdroj: Rozmarija Prešov

Deň sv. Floriána, patróna hasičov

Sobota, 12.00 – 18.00 hod., Námestie A. Hlinku, Žilina

Oslavy patróna hasičov spojené s hasičskou súťažou, ukážkami canisterapie či prezentáciou hasičskej a protipovodňovej techniky. V rámci bohatého programu uvidíte napríklad aj to, ako vyzerá vyslobodzovanie z vraku auta.

Festival: Festival nezdravého jedla

Sobota, Drevenice Terchová, vstup voľný

Už aj vy máte po krk zeleniny, zdravých špecialít a šalátov? Príďte sa najesť do Terchovej. Pripravená je aj súťaž o najväčšieho jedáka pečeného kolena, najťažšieho účastníka festivalu, ochutnávky špecialít kuchyne starých materí a tombola. Počas celého dňa bude naživo hrať Terchovská muzika.

Workshop: Do-it-herself: Na záhradku alebo balkón

Sobota, 10.00 hod. – 18.00 hod., Stanica Žilina-Záriečie

V kutilskej dielni určenej najmä ženám sa naučíte vylepšovať svoje záhradky a balkóny tak, aby sa stali pohodlnejšie a praktickejšie. Bude sa recyklovať, maľovať, píliť, vŕtať. Hlavný komunikačný jazyk na workshope je angličtina.

Folklórne vystúpenie: Rozsutec spieva

Sobota, 16.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Najúspešnejšie hudobné projekty folklórneho súboru Rozsutec. Tešiť sa môžete nielen na krásnu ľudovú hudbu, ale aj na špeciálnych hostí. Okrem Rozsutca sa predstavia aj detské folklórne súbory Lieska a Cipovička, dievčenská spevácka skupina Spievanky a folklórni nadšenci Oprášené krpce.

Turnaj bojových športov: Enfusion Live 2017

Sobota, 18.00 hod., Tipsport Aréna, Žilina

Ak aj vy patríte k fanúšikom bojových športov, nenechajte si ujsť holandskú promotion, ktorá už po štvrtý krát zavíta do Žiliny. Medzi špičkovými bojovníkmi sa vám predstavia aj žilinskí rodáci.

Futbalový zápas: MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina

Sobota, 19.00 hod., štadión MŠK Žilina

Výstava: Jana Kapelová: Nylonové súvislosti

Sobota, nedeľa, 10.00 – 16.00 hod., Centrum Ciachovňa Arzenal, Žilina

Osobné výpovede žien, ktoré sa podelili o to, ako ich vlastné pracovné skúsenosti a ich profesia dolieha na ich osobný život.

Koncert: Peter Breiner a Triango

Nedeľa, 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Unikátny projekt známeho slovenského klaviristu, skladateľa a dirigenta Petra Breinera, fantastického jazzového huslistu Stana Palúcha a všestranného akordeonistu Borisa Lenka. Tentokrát sa populárne trio predstaví s najnovším hudobným projektom Slovenské tance v skrátenej komornej jazzovej úprave.

Kino: Cuky Luky film

Pondelok, 18.10 hod., 20.40 hod., Cinemax Žilina

Príbeh obľúbenej dvojice z TV obrazoviek o priateľstve, ktoré ich navždy zmení. Cuky (Petra Polnišová) ako neuznaná video bloggerka s túžbou po sláve, Luky (Zuzana Šebová) ako celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo si praje. Okrem jedinej jednej veci – lásky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM