Jozef Legéň Iné športy

Peter Sagan predviedol skvelý špurt: Víťazstvo mu ušlo o milimetre!

Tretia etapa na jubilejnom ročníku Tour de France merala 145,5 kilometra a viedla z Ajaccia do Calvi. Vo finiši rozhodovala až cieľová páska, kde Petra Sagana(Cannondale) predbehol asi o 5 centimetrov Simon Gerrans (Orica).

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan predviedol skvelý špurt: Víťazstvo mu ušlo o milimetre!
Zdroj: Webnoviny.sk

Zisk zeleného dresu

Slovenský jazdec tímu Cannondale v poslednej etape na území Korziky získal zelený dres. Sagan si na rýchlostnej prémii v Sagone pripísal v boji o zelený dres šesť bodov za 10. miesto a ďalších 25 za druhú priečku v záverečnom dojazde. V bodovacej súťaži tak má 74 bodov a druhý Marcel Kitell (Arghos-Shimano) má 57 bodov.
Peter Velits obsadil v pondelkovej etape 20. miesto. Pozíciu vedúceho jazdca v žltom drese si udržal Belgičan Jan Bakelants z tímu Radioshack.

Tesný súboj

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom pondelkovej 3. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Ajaccia do Calvi a merala 145,5 km. V tesnom súboji zdolal na páske o galusku Petra Sagana, ktorý zopakoval 2. miesto z nedele.

Pelotón sa v pondelok lúčil s Korzikou, ktorú v rámci Tour navštívil premiérovo. Etapa sa rozhodovala až v stúpaní, ktoré malo vrchol 13,5 km pred cieľom. Ako prvý z pretekov odstúpil Kazach Andrej Košečkin z Astany.

Hneď po štarte sa z pelotónu odpútal Lieuwe Westra z tímu Vacansoleil, ku ktorému sa pridali Sebastien Minard (Ag2r), Alexis Vuillermoz (Sojasun), Simon Clarke (Orica) a Cyril Gautier (Europcar). Pelotón ťahal tím RadioShack Leopard, ktorý kontroloval žltý dres pre Jana Bakelantsa

Pelotón pohltil unikajúcu päticu

Pätica vpredu si veľký náskok na balík nevypracovala, dlho sa pohyboval okolo minúty. V stúpaní na Col de Marsolino (132 km) sa ešte snažil bojovať Clarke, pelotón ho však pohltil. Vysoké tempo nevydržali šprintéri, ktorí postupne odpádavali z hlavnej skupiny.

Petrovia Sagan i Velits sa pohybovali v popredí pelotónu a stúpanie bez problémov zvládli. Na vrchole bol najrýchlejší Pierre Rolland a poistil si vedenie v súťaži vrchárov.

Francúz jazdil aktívne a neustále skúšal atakovať. Posledné tri kilometre išiel pelotón pohromade, potom to skúsil Tom Dumoulin. Jeho snaha sa rýchlo skončila a o prvenstvo si to rozdali Gerrans so Saganom.

zdroj: webnoviny/TASR

sagan_Tour_de_france_3_etapa
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
sagan_Tour_de_france_3_etapa
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM