Igor Petrík Správy

Perinbaba sa v Žiline vyšantí: Očakáva sa, že spadne až 25 centimetrov snehu!

Pripravte sa na poriadnu snehovú nádielku! Meteorológovia varujú, že napadnúť u nás môžu až desiatky centimetrov snehu. Vydali preto výstrahu pred snežením, ale aj snehovými jazykmi a závejmi.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa v Žiline vyšantí: Očakáva sa, že spadne až 25 centimetrov snehu!
Zdroj: TASR

Už čochvíľa sa môžeme dočkať návratu nefalšovaného zimného počasia! Perinbaba má u nás poriadne vyvádzať a napadnúť má nemálo čerstvej bielej periny. „V okrese Žilina sa miestami čakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 15 – 25 cm nového snehu,“ uvádzajú meteorológovia zo SHMÚ.

Uvedená výška nového snehu podľa ich slov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb), je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pre náš okres preto vydali výstrahu prvého stupňa pred snežením. Tá platí v piatok od 6:00 do soboty 6:00.

Sneh však môže narobiť problémy aj na cestách. Výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi platí v našom okrese od štvrtku 21:00 do sobotnej polnoci. „V okrese Žilina sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov,“ píše sa na SHMÚ.

Ako ďalej uvádza SHMÚ, tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. „Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodali meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM