Jozef Legéň Rôzne

Patová situácia zažehnaná: Vedenie Kie a odbory sa konečne dohodli

Základná mesačná mzda zamestnancov spoločnosti Kia Motors Slovakia sa zvýši v priemere o 3,2 %. Vyplýva to z dodatku kolektívnej zmluvy o odmeňovaní, ktorú dnes podpísalo vedenie spoločnosti so zástupcami zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Patová situácia zažehnaná: Vedenie Kie a odbory sa konečne dohodli
Zdroj: TASR

Navýšenie mzdy

Dodatok je účinný od 1. apríla 2013 do 31. marca 2014. K navýšenej základnej mzde bude podľa neho zamestnancom v dvoch termínoch (august a december) vyplatený aj bonus v celkovej výške 728 eur za predpokladaný úspešný výsledok v roku 2013.„Všetci zamestnanci na konci roka opätovne dostanú aj vianočnú poukážku hradenú zo sociálneho fondu v zvýšenej hodnote 50 eur. V prípade plnenia výrobného plánu budú zamestnancom spoločnosti aj naďalej každý štvrťrok vyplácané motivačné bonusy vo výške 30 %. Celkovo si tak v tomto roku vďaka bonusom zamestnanci vo výrobe prilepšia v priemere o viac ako 1680 eur,“ uviedol hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Bonusy

Doplnil, že na základe kolektívnej zmluvy zároveň spoločnosť zamestnancom každoročne už od spustenia sériovej výroby vypláca letný (55 %) a vianočný bonus (50–65 %) a príjem si môžu vylepšiť aj vďaka dochádzkovému bonusu (8,30 eur/týždeň). „Vedenie spoločnosti je presvedčené, že aj napriek dlhším rokovaniam je dosiahnutá dohoda pre obe strany primeraným kompromisom a dohodnuté podmienky odmeňovania pre rok 2013 budú pre zamestnancov motivujúce pri napĺňaní výrobného plánu,“ dodal hovorca Kia Motors Slovakia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM