Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Osud bytovky na Predmestskej spečatený bez kompromisov: Jedna rodina s náhradným bývaním! FOTO

Stav bytovky bol podľa mesta nevyhovujúci pre ďalšie bývanie. Aký bude jej ďalší osud? Pripravme sa aj na dopravné obmedzenia!

Ilustračný obrázok k článku Osud bytovky na Predmestskej spečatený bez kompromisov: Jedna rodina s náhradným bývaním! FOTO
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina deložovalo obyvateľov bytovky na Predmestskej ulici. „Stav, v akom ju nechali jej užívatelia, prevažne „squatteri“ (neoprávnení užívatelia nehnuteľnosti) je nevyhovujúci pre ďalšie obývanie. Vedenie mesta preto v čo najkratšom čase pristúpi k jej zbúraniu, aby stavba neohrozovala ostatných občanov,“ hovorí Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

Podľa hovorcu bolo jednej rodine s platnou nájomnou zmluvou, ktorá obývala spomínanú bytovku, zabezpečené náhradné bývanie v mestskom nájomnom byte.

„Ostatní obyvatelia, ktorí obývali bytovku bez nájomnej zmluvy a neoprávnene, boli vysťahovaní bez nároku na náhradné bývanie,“ konkretizuje žilinský hovorca.

V správe mesta sa ďalej uvádza, že neoprávneným užívaním bytov a znečisťovaním okolia bola bytovka značne poškodená. Často sa tu podľa nej, schádzali neprispôsobiví občania a neraz zasahovali aj hliadky mestskej polície. „Bytovka, ktorá v minulosti dlhé roky slúžila slušným občanom, je tak po obývaní squattermi odsúdená na zánik,“ tvrdí Pavol Čorba.

„Obyvateľom v okolí čoskoro asanovanej bytovky sa enormne zvýši kvalita bývania. Búranie je naplánované po schválení uzatvorenia jazdného pruhu na Predmestskej ulici. Vodiči sa budú musieť pripraviť na dopravné obmedzenia z dôvodu ich bezpečnosti. Po asanácii zdevastovanej stavby tu však neostane prázdne miesto, ale ihneď začíname prípravné práce pre výstavbu bytového domu s nájomnými bytmi. Tie budú prideľované podľa poradovníka,“ dodal zástupca primátora Patrik Groma.

Otrasné zábery: Takto vyzerá squatterská bytovka na Predmestskej pred zbúraním!
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM