Jozef Legéň Rôzne

Originálny spôsob, ako ukázať solidaritu: Centrom Žiliny prejde dáždnikový pochod

Ak v piatok bude panovať slnečné počasie, bez obláčika nad našimi hlavami a uvidíte viacero ľudí s otvorenými dáždnikmi, nemusíte sa tomu čudovať. V Žiline sa totiž uskutoční dáždnikový pochod.

Ilustračný obrázok k článku Originálny spôsob, ako ukázať solidaritu: Centrom Žiliny prejde dáždnikový pochod
Zdroj: Webnoviny.sk

Nová krajina, noví ľudia, nový život,… niekedy to nie je otázka voľby, ale nutnosť prežitia. Medzi nami žijú ľudia, ktorí museli náhle opustiť svoje domovy, rodinu, zázemie, prácu. Dňa 20.júna si každoročne pripomíname neľahký osud utečencov, ktorí utiekli zo svojej krajiny pred prenasledovaním, vojnovým konfliktom, mučením a neľudským zaobchádzaním.

Dáždnik ako symbol prístrešia vyjadruje solidaritu utečencom, ktorí majú neľahkí osud. Dáždnikový pochod ulicami Žiliny začne už tento piatok o 15:00. Pochod začína na ulici D. Dlabača, pôjde sa cez Národnú, Námestie Andreja Hlinku, Farské schody, mariánske námestie a späť. O 16:00 bude prebiehať diskusia s utečencami žijúcimi na Slovensku spojená s ochutnávkou jedál a výstavou fotografií OZ Mariginal (D.Dlabača č.22).

„Príďte s otvoreným dáždnikom v ruke – symbolom prístrešia, ktorý v tento deň splní svoj účel aj keď neprší, a vyjadrite tak svoju podporu utečencom žijúcim na Slovensku,“ uvádzajú organizátori akcie.

Program:

  • 15:00 Dáždnikový pochod (začína na ulici D. Dlabača)
  • 16:00 Verejná diskusia s utečencami o ich každodennom živote na Slovensku spojená s ochutnávkou jedál a výstavou fotografií

    foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM