Zuzana Gadušová Kultúra

Orchester amerických vzdušných síl to poriadne rozbalil: Hudobníci začali tancovať!

Vo štvrtok prišli predviesť svoje schopnosti na Mariánske námestie v Žiline členovia orchestru amerických vzdušných síl. Ukázali hudbu, spev ale na prekvapenie prítomných dokonca aj tanec. Od publika dostali zaslúžený “standing ovation“.

Ilustračný obrázok k článku Orchester amerických vzdušných síl to poriadne rozbalil: Hudobníci začali tancovať!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na prvý pohľad strohý a veľmi prísni vojaci, na po pár tónoch príjemní a usmiati umelci. Takto pôsobili títo skutočne nadaní hudobníci z kapely vzdušných leteckých síl USA. Vo štvrtok v Žiline predviedli svoj hudobný talent na Mariánskom námestí. Od začiatku sa gradoval program od jemnejších skladieb až po také, čo roztancovali aj samotný orchester.

Hlavnou myšlienkou týchto zaujímavých muzikantov je podľa ich vlastných slov šíriť pokoj a mier po celom svete.„Chceme na tomto svete mier a slobodu,“ takto to uviedol veliteľ dychového orchestra podplukovník Richard M. Orchester musel pridať aj skladby naviac, lebo Žilinčania si vypýtali prídavok.

Úplne poslednou skladbou bola aj pieseň Freedom (v preklade sloboda), ktorá hovorí o tom, čo naozaj títo vojaci hovoria svojou hudbou vo svete. Návštevníci odchádzali z námestia s dobrou náladou a svižnejším krokom po úžasnom koncerte týchto vojenských talentov. Výborný výkon si zaslúžil veľký “standing ovation“ všetkých Žilinčanov na námestí.

Orchester vzdušných síl USA
1
Galéria
Vzdušné sily z USA roztancovali Žilinské námestie
15
Galéria
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM