Igor Petrík Správy

Okres Žilina sa musí mať kvôli počasiu na pozore: Hrozí povodeň z trvalého dažďa!

Musíme si dať bacha na počasie. Pre pre okres Žilina - Rajčanka a sever vydali meteorológovia výstrahu pred povodňou a navyše pre celý Žilinský okres ešte aj pred dažďom!

Ilustračný obrázok k článku Okres Žilina sa musí mať kvôli počasiu na pozore: Hrozí povodeň z trvalého dažďa!
Zdroj: TASR

Uvedená výstraha prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa platí do soboty desiatej hodiny doobeda. „Vzhľadom na trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ uviedli ďalej meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Meteorológovia varujú aj pred dažďom. Vydali výstrahu prvého stupňa pre okres Žilina.„V okrese Žilina sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 15 – 20 mm,“ upozorňuje SHMÚ. Táto výstraha platí do soboty 6:00 hod.

Očakávaný úhrn zrážok podľa slov meteorológov predstavuje vzhľadom na hydrologickú situáciu potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM