Michal Bakoš Šport

Okolo Ománu: Skvelý Peter Sagan vyhral 2. etapu a stal sa celkovým lídrom pretekov

Slovenský cyklistický fenomén si pripísal prvé etapové víťazstvo v tomto roku, keď druhú etapu podniku okolo Ománu jasne ovládol.

Ilustračný obrázok k článku Okolo Ománu: Skvelý Peter Sagan vyhral 2. etapu a stal sa celkovým lídrom pretekov
Zdroj: Dnes24.sk

Jazdec tímu Cannondale unikol svojim súperom v závere 146 kilometrov dlhej etapy, ktorá viedla z Fanja in Bidbid do Al Bustan a svoj atak dotiahol až do úspešného konca. Za žilinským rodákom prišiel do cieľa francúzsky cyklista Tony Gallopin s deväť-sekundovou stratou. Na treťom mieste napokon finišoval Švajčiar Martin Elmiger. Až za týmito pretekármi prišli do cieľa dvaja najväčší favoriti etapy, Vincenzo Nibali a Chris Froome.

Tím sa na Sagana dohodol

,,Som nesmierne rád, že som získal prvé tohtoročné víťazstvo. Som už oveľa pokojnejší a rovnako aj všetci v našom tíme. Cítim, že sa pomaly dostávam do formy, čo je pred jarnými klasikami len pozitívna správa. V dnešnej druhej etape ušiel na začiatku tandem Kinoshito a Traksel, avšak na 120 kilometri v prvom kopci sme ich pohltili, hlavne zásluhou nášho tímu, pretože sme ťahali vpredu. V druhom kopci odpadli aj nejakí špurtéri a tesne pred cieľom boli dva menšie kopčeky. Prvý bol asi kilometer dlhý, kde odišla desaťčlenná skupinka, ale s Cancellarom sme to ustrážili. V tom druhom záverečnom menšom kopčeku asi päťsto metrov pred cieľom chcel ujsť Nibali s dvoma jazdcami, ale na kopci som ich urobil a nastúpil som. Na moju radosť, nestihli zareagovať a ja som išiel sám do cieľa. Bol to skvelý zážitok, celý tím sme odviedli kus práce a pred pretekmi sa dohodlo, že dnes sa pôjde na mňa," skonštatoval s nadšením 23 ročný cyklista.

Peter v červenom. Verí si aj zajtra

Vďaka tomuto etapovému vavrínu sa Peter dostal v celkovom hodnotení na 1. miesto s deväť-sekundovým náskokom pred Tonym Gallopinom. Doterajší líder a víťaz prvej etapy, Marcel Kittel, stratil kontakt s popredím pretekov v stúpaní na Al Jissah. ,,Zajtrajšia tretia etapa je pre mňa známa, veď som ju vlani vyhral, takže by som sa chcel pokúsiť o repete. Záver etapy je mierne do kopca, tak mi držte palce," prezradil svoje ambície víťaz bodovacej súťaže na minuloročnej Tour de France.

  • Zdroj: petersagan.net, velonation.com
  • Foto: cyclingnews.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM