Jozef Legéň Futbal

Od sezóny 2015/2016 to bude inak: Pravidlo z ktorého naposledy profitovala MŠK Žilina zrušili

Od sezóny 2015/2016 už nedostane zdolaný finalista Slovenského pohára vo futbale prípadnú šancu dostať sa do Európskej ligy UEFA. Doterajšie pravidlo, z ktorého v tomto roku profitoval MŠK Žilina, zrušila na piatkovom zasadnutí exekutíva riadiaceho orgánu kontinentálneho futbalu.

Ilustračný obrázok k článku Od sezóny 2015/2016 to bude inak: Pravidlo z ktorého naposledy profitovala MŠK Žilina zrušili
Zdroj: Webnoviny.sk

Doteraz platilo, že ak sa víťaz domáceho pohára kvalifikoval zároveň do Ligy majstrov, automaticky získal právo štartu v druhej najcennejšej európskej klubovej súťaži zdolaný finalista. Od sezóny 2015/2016 sa to ale zmení a miestenku v Európskej lige získa ďalší tím podľa umiestnenia v ligovej tabuľke.

Účasť v Európskej lige UEFA 2013/2014 si ako zdolaný finalista Slovenského pohára – Slovnaft Cupu vybojoval po skončení uplynulej sezóny MŠK Žilina, ktorý v boji o trofej prehral s majstrovským Slovanom Bratislava. V konečnej tabuľke ligy po 33. kolách skončil až na siedmej pozícii, podľa nového modelu by sa do EL prebojoval štvrtý Spartak Myjava.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM