Soňa Vanovčanová Kultúra

OBRAZOM: Čarovná atmosféra na Mariánskom námestí, mikulášska palica rozžiarila strom

Vianočný strom na Mariánskom námestí sa už tradične rozsvietil v predvečer Mikuláša. Stovky detí si prišli po sladkosti a mesto ožilo nielen kultúrnym programom, ale aj detskou radosťou.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Čarovná atmosféra na Mariánskom námestí, mikulášska palica rozžiarila strom
27
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Námestie tradične ožilo pripraveným programom a príchodom Mikuláša v sprievode čerta a anjelov. V predvečer Mikuláša sa zišli na Mariánskom námestí stovky detí spolu s rodičmi či starými rodičmi, aby privítali známu a obľúbenú postavu.

Keďže mikulášsky predvečer bol zasnežený, ponuka občerstvenia na žilinských vianočných trhoch prišla návštevníkom vhod. Vo švíkoch teda nepraskali len trhy na Žilinskej univerzite, ale aj tie Mariánskom námestí.

„Symbolickým rozsvietením vianočného stromčeka na Mariánskom námestí sa otvorili brány predvianočnému obdobiu,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Zástupca primátora Patrik Groma spolu s Mikulášom a s jeho pomocníkmi privítal množstvo malých aj veľkých návštevníkov. Žiadne dieťa neobišlo naprázdno a mohlo sa tešiť zo sladkých darčekov," doplnil hovorca mesta.

Zdroj: Facebook

„Dnešným dňom sa začína vianočné obdobie plné pohody, radosti a pokoja. Mnoho z nás ich strávi v kruhu rodiny a priateľov. Vianočnú atmosféru v centre mesta dotvára okrem Vianočných trhov aj vianočná výzdoba. Pozývam všetkých, aby zavítali na hlavné žilinské námestia a vychutnali si spoločne atmosféru žilinských Vianočných trhov,“ dodal Patrik Groma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM