Ľubomíra Goljerová Krimi

Obrana bicykla mu priniesla smrť, útočníka zatkli

Policajti uzavreli prípad smrti 50-ročného Kamila zo Šulekova. Muž zomrel preto, že si chránil bicykel. Zatkli aj domáceho tyrana, vraha zo žilinského sídliska a vykrádačov domov.

Policajti uzavreli prípad smrti 50-ročného Kamila zo Šulekova, ktorého telo našli začiatkom októbra na protipovodňovej hrádzi pri Váhu v Hlohovci. Muž zomrel preto, že si chránil bicykel. Obvineniam zo zabitia čelí 27-ročný Hlohovčan. Ako agentúru SITA informoval trnavský policajný hovorca Ľuboš Homola, obvinený muž posilnený alkoholom mu chcel ukradnúť zamknutý bicykel. Prišlo k potýčke, mladý muž Kamila opakovane udrel do hlavy a dokopal ho, muž útok neprežil. Polícia v krátkom čase zhromaždila dôkazy voči podozrivému mužovi, ten sa pri výpovedi priznal. Na základe dôkazov ho vyšetrovateľ obvinil a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento čin mu teraz hrozí desať, prípadne dvanásť rokov väzenia.

Zatkli vraha z bytu zo žilinského sídliska Objasnená je aj vražda, ktorá sa stala začiatkom týždňa v jednom z bytov na žilinskom sídlisku. Obvineniam z obzvlášť závažného zločinu vraždy už čelí 36-ročný Žilinčan. Podľa informácií žilinského policajného hovorcu Radka Moravčíka, v pondelok pred polnocou po predchádzajúcej hádke obvinený muž posilnený alkoholom zaútočil na 29-ročného muža. Ten útok kladivom a kuchynským nožom neprežil. Obvinený bol v minulosti viackrát trestaný za majetkovú aj násilnú trestnú činnosť. Vyšetrovateľ už podal návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné k prípadu poskytnúť bližšie informácie, dodal Moravčík.

Týral manželku, skončil v cele V policajnej cele skončil 51-ročný muž z Dobšinej v Rožňavskom okrese, ktorý dlhé mesiace fyzicky aj psychicky týral svoju o štyri roky mladšiu manželku. Podľa informácií košickej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej sa žene vyhrážal zabitím, vyháňal ju aj s ich dvoma deťmi z domu, nedovolil im v dome kúriť, svietiť a vynucoval si služby rôzneho ponižujúceho charakteru. Pri poslednom útoku spôsobil manželke otras mozgu, pomliaždeniny a odreniny na hlave a rukách. Za podobné vyčíňanie bol už v minulosti trestne stíhaný.

Vykrádali domy v okrese, skončili v rukách polície V rukách policajtov skončili zlodeji, ktorí od minuloročného septembra vykrádali domy v Michalovskom okrese. Obvineniam z krádeže a porušovania domovej slobody čelia štyria muži, 29-ročný Jozef z Budkoviec, 61-ročný František z Drahňova, 25-ročný Gabriel a 24-ročný Jozef z Vojan. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, páchatelia sa vlámali do 14 rodinných domov. Majiteľom spôsobili škodu za takmer 11 400 eur.

Zdroj: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM