Adela Fruckova Správy

Obnova skvostu Žiliny je v plnom prúde: Aktuálne FOTKY z rekonštrukcie Rosenfeldovho paláca

Rekonštrukcia známeho skvostu Žiliny je v plnom prúde. Pozrite si fotografie z obnovy Rosenfeldovho paláca a ako to na mieste momentálne vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Obnova skvostu Žiliny je v plnom prúde: Aktuálne FOTKY z rekonštrukcie Rosenfeldovho paláca
Foto: Adela Fruckova

Vlastníkom kultúrnej pamiatky Rosenfeldov palác je Mesto Žilina. Ide o významný skvost secesnej architektúry, ktorý bol ešte donedávna nevyužívaný a v zlom stave. V súčasnosti je však v plnom prúde jeho rekonštrukcia.

Charakter, veľkosť, význam i poloha pamiatky v centre ju určujú pre bohaté spoločenské, informačné a reprezentačné účely. V budúcnosti má potenciál i pre zriadenie mestského múzea. Nedávno Mesto Žilina získalo 90 unikátnych diel Mojmíra Vlkolačka, ktoré sa plánujú umiestniť práve do tohto paláca.

Zámerom mesta je zachrániť a komplexne revitalizovať celú kultúrnu pamiatku, prezentovať jej pamiatkové hodnoty a sprístupniť ju verejnosti ako reprezentatívne multifunkčné kultúrne a spoločenské centrum, ktoré bude slúžiť na umelecké a remeselné expozície, hudobné produkcie a koncerty, osvetovú činnosť i informačné centrum. Pôjde o výstavné siene pre dočasné expozície, hudobné produkcie, prijatia oficiálnych návštev, umelcov, rodákov, oceňovaných občanov, literárne večery.

Čítajte tiež:

Top architektúra v Žiline: Rosenfeldov palác čaká rekonštrukcia za 3 milióny eur!

Rosenfeldov palác - aktuálne fotografie z rekonštrukcie
11
Galéria
Foto: Adela Fruckova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM