Zuzana Gadušová Kultúra

Obľúbený lesopark by mal byť krajší a lepší: Vieme, aká zmeny sa chystaju!

Žilinčania by mali mať jedno zo svojich najobľúbenejších rekreačných miest už onedlho rozšírené. Mesto sa vyjadrilo, že bude aj krajšie a lepšie. Koľko to bude stáť?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený lesopark by mal byť krajší a lepší: Vieme, aká zmeny sa chystaju!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto, ako sme spomínali pred pár dňami v našom článku, plánuje rozšíriť veľkosť lesoparku o 2,6 ha smerom ku sídlisku Solinky. Chce však aj od budúceho roku začať rekonštruovať.

Žilinčania by mali teda mať nové, nie len prekážkové dráhy, stojany na bicykle, oddychové plochy, chodníky a „piknikové“ miesta, ale aj rekonštrukcia detského ihriska. „Do investičného plánu na roky 2015 – 2017 sme v rámci Lesoparku Chrasť zaradili: rekonštrukciu detského areálu pri reštaurácii s predpokladanými nákladmi – 20 000 €, nové detské ihrisko so zariadením s predpokladanými nákladmi 6 000 €, a obnovu lesných ciest a chodníkov s predpokladanými nákladmi – cca 50 000 €,“ zhodnotil primátor Igor Choma.

O tom či pribudne aj nové ihrisko rozhodujú financie mesta. „Nové detské ihrisko je len v štádiu návrhu. Zatiaľ hľadáme vhodnú plochu alebo by sme obnovili a doplnili detské zariadenia pri reštaurácii. Bude to závisieť aj od finančných možností,“ uviedol hovorca mesta P. Čorba.

Do pozornosti našim čitateľom dávame informáciu o prekladke lanového parku.„Lanový park zostal v lesoparku, len je presunutý približne o 100m na druhú stranu lesného chodníka, je to dobre vidieť z chodníka, stavia sa tam aj altánok. Lanopark ešte nie je celkom hotový a prevádzky schopný,“ vysvetlil P. Čorba, hovorca mesta Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM