Kultúra Tlačové správy

Obľúbená akcia s vôňou kníh: V Žiline odštartoval Literárny festival

Literárny festival v Žiline sa stal už tradíciou. Aj tento rok prijali pozvanie zaujímaví hostia nielen z literárneho prostredia. Angažujú sa i študenti.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená akcia s vôňou kníh: V Žiline odštartoval Literárny festival
Foto: Karolína Melišková / Zdroj: Dnes24.sk

Kníhkupecká noc na pôde žilinského kníhkupectva Artforum otvorila vo štvrtok 28. septembra 14. ročník Žilinského literárneho festivalu, ktorého podtitul je Fakt? Fakt!

„Žilinský literárny festival si za hlavnú tému vybral narábanie s faktami. Žijeme v dobe, keď sa manipuluje s faktami a nie je problém nájsť vo verejnom priestore veľmi čudesné interpretácie. Teoretici tvrdia, že žijeme v postfaktickej dobe. Tak sme si povedali, že by bolo dobré sa venovať aj faktom,“ povedal žilinský kníhkupec Ján Ničík pre TASR.

Hlavný festivalový program bude podľa neho do 8. októbra v Novej synagóge a v Nadácii Polis na Mariánskom námestí v Žiline. Avšak podujatí sa môžete zúčastniť aj na iných miestach.

„Festival ponúka čítačky, stretnutia, literárne programy, koncerty, výstavy, filmy, divadelné predstavenia, tvorivé dielne, besedy so spisovateľmi naživo pre všetkých, čo vnímajú literatúru ako labyrint reality a výmyslov,“ podotkol Ničík.

Doplnil, že pozvanie prijali napríklad víťaz Anasoft Litera 2017 Ondrej Štefánik, spisovateľ Michal Hvorecký, spisovateľ Silvester Lavrík, spisovateľka Denisa Fulmeková, bloger Samo Marec, speváčka, klaviristka a textárka Katarína Máliková, spisovateľ a dramaturg Daniel Majling.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM