Rôzne

OBJEKTÍVOM: Odštartovali Vianočné trhy, nechýbal ani Mikuláš a rozsvietenie vianočného stromčeka

Vo štvrtok to na Mariánskom námestí v Žiline praskalo vo švíkoch. Konečne sa začali Vianočné trhy. Najmenších potešil Mikuláš, tí starší si dopriali punč či niečo chutné pod zub. Rozsvietením vianočného stromčeka začali Žilinčania očakávať Vianoce

Ilustračný obrázok k článku OBJEKTÍVOM: Odštartovali Vianočné trhy, nechýbal ani Mikuláš a rozsvietenie vianočného stromčeka
Zdroj: Dnes24.sk

Ulice mesta sa odeli do vianočnej výzdoby a nechýbal ani Mikuláš, ktorý svojimi sladkosťami potešil nejedno dieťa. Rozsvietením vianočného stromčeka začali Žilinčania očakávať Vianoce a čas čakania si môžu vyplniť chutnými dobrotami, ktoré im ponúkajú stánky s občerstvením na námestiach v centre Žiliny. Novinkou je aj tohtoročná umelá ľadová plocha na Mariánskom námestí.

Od 5. decembra do 23. decembra 2013 v čase 14.00 hod. až 20.00 hod. na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku, môžu sa Žilinčania a návštevníci nášho mesta pristaviť na vianočných trhoch, ktoré sú plné dobrého jedla, pitia a remeselných výrobkov. Stánky s občerstvením budú otvorené až do 3. januára 2014.

Vianočná výzdoba

Symbolickým rozsvietením vianočného stromčeka na Mariánskom námestí, Mikuláš a primátor mesta Igor Choma otvorili brány Žiliny predvianočnému obdobiu. Čaro adventného obdobia dokresľuje vianočná výzdoba v meste, obzvlášť na zrekonštruovanej Národnej ulici, ktorej súčasťou budú snehové vločky s preveseniami vo forme stuhy nad celou ulicou, biele LED reťaze na stromoch a snehové vločky na nových stĺpoch verejného osvetlenia.

Primátor Žilinčanom zaželal…

„Dámy a páni, milé deti, rozsvietením tohto krásneho vianočného stromčeka otváram aj tradičné vianočné trhy. V stánkoch nájdete pestrú ponuku občerstvenia i rôznych výrobkov. Isto tu radi strávite príjemné chvíle so svojimi rodinami a priateľmi. Pre mládež i dospelých sme tohto roku pripravili umelú ľadovú plochu, na ktorej sa môžete korčuľovať do sýtosti. Pre Vás všetkých je bezplatná. Zároveň Vám prajem príjemné prežitie Vianočných sviatkov, a hlavne pohodu v rodine. To je to podstatné v živote každého z nás,“ zaželal Žilinčanom primátor mesta Igor Choma keď sa rozžiaril vianočný stromček.

Odštartovali Vianočné trhy, nechýbal ani Mikuláš a rozsvietenie vianočného strom
38
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM