Jozef Legéň Od Vás

OBJEKTÍVOM: Kým dole máme krásne babie leto, hore sa dá postaviť snehuliak...

O svoje fotky sa s našou redakciou podelil mladý pár, ktorý počas uplynulého víkendu absolvoval výlet na Veľký Fatranský Kriváň. Kým zo Žiliny vyrážali takpovediac v krátkych tričkách, na vrchole poriadne prituhlo. Snehu bolo dosť a tak sa aj guľovali a postavili snehuliaka.

Ilustračný obrázok k článku OBJEKTÍVOM: Kým dole máme krásne babie leto, hore sa dá postaviť snehuliak...
Zdroj: Dnes24.sk

Počasie v týchto dňoch teší hádam každého obyvateľa Žiliny. Pravé babie leto s prekrásnymi jesennými farbami ponúka úžasnú atmosféru hocijakého výletu do prírody. Zatiaľ, čo v kotlinách a nížinách sa teploty cez deň ani náhodou neblížia k nule a sneh by sme hľadali márne, našli sme miesto, kde sa dá pokojne už teraz guľovať alebo stavať snehuliak. Zábery mladého páriku z výstupu na Fatranský Kriváň si môžete pozrieť v galérii.

„V tieto prekrásne-slnečné víkendy by hádam len blázon ostal doma. My sme sa vybrali na výlet a oplatilo sa. Bol nádherný výhľad na okolie. Postavili sme si aj malého snehuliaka a trošku sa poguľovali, nech je sranda,“ opísala dvojica našich čitateľov.

Veľký Kriváň

Veľký Kriváň (1 708,7 m n. m.) je najvyšší vrch pohoria Malá Fatra. Nachádza sa na hlavnom hrebeni Krivánskej časti Malej Fatry, ktorá po ňom nesie svoje meno.

Tento lúčnatý vrch s vrcholom nad hornou hranicou rozšírenia kosodreviny je výborným vyhliadkovým bodom s kruhovým výhľadom. Susedí s vrchmi Pekelník (1 609 m n. m.) a Chleb (1 645,6 m n. m.), od ktorých ho oddeľujú sedlá Bublen (1 610 m n. m.) a Snilovské sedlo (1 524 m n. m.). Južné, východné a západné svahy Veľkého Kriváňa sú lavinózne.

Výlet na Fatranský Kriváň
23
Galéria
Veľký Fatranský Kriváň
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM