Jozef Legéň Správy

Objednajte sa cez internet na vyšetrenie u lekára : Projekt Nestoj v rade sa teší veľkej popularite

Systém elektronického objednávania na vyšetrenia pod názvom Nestoj v rade! má za sebou štyri roky úspešného používania v Kysuckej nemocnici s poliklinikou (NsP) v Čadci. Cez internet sa za štyri roky občania objednali na viac ako 23-tisíc vyšetrení.

Ilustračný obrázok k článku Objednajte sa cez internet na vyšetrenie u lekára : Projekt Nestoj v rade sa teší veľkej popularite
Zdroj: TASR

Od júna 2009 sa pacienti jednoduchým spôsobom na internetovej stránke www.nestojvrade.sk objednávajú na špeciálne vyšetrenia v rámci jednotlivých oddelení zapojených do projektu. Najväčší počet objednaných dlhodobo zaznamenáva Rádiologické oddelenie Kysuckej NsP v Čadci, kde sa od začiatku spustenia on-line systému objednalo viac ako 8 tisíc pacientov. Nemalý záujem je aj o Fyziatricko – rehabilitačné ambulancie nemocnice.

„Pilotný projekt sa v Kysuckej nemocnici ujal veľmi dobre. Pacienti oceňujú možnosť plánovať svoju návštevu ambulancie na čas, ktorý im vyhovuje. Tiež je neopomenuteľná úspora času a financií. Lekári zas vidia pozitíva v prehľadnosti systému, manažmente pacienta a príprave na jeho vyšetrenie vopred,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Doplnil, že veľkou výhodou je fakt, že elektronická služba je bezplatná. Počet ambulancií sa rozšíril od začiatočného počtu 3 až na dnešných 12 z viacerých regiónov, ktoré tvoria i súkromní prevádzkovatelia.

Ako to funguje

Spôsob objednania na vyšetrenie je jednoduchý. Stačí sa prihlásiť na webovú stránku www.nestojvrade.sk, kde sú presné inštrukcie. Doteraz služba Nestoj v rade! zaregistrovala 23 tisíc objednaných vyšetrení. Od septembra tohto roku sa môžu občania elektronicky objednať na vyšetrenia aj do Sonografickej a Mamografickej ambulancie v Hornooravskej NsP v Trstenej, na Fyziatricko – rehabilitačné oddelenie a do Onkogynekologickej a Hematologickej ambulancie Liptovskej NsP v Liptovskom Mikuláši.

„Rozširujeme možnosti objednávania i v regióne Oravy a Liptova. Týmto konkrétnym spôsobom napĺňame náš dlhodobý zámer, ktorým je skvalitňovanie služieb v zdravotníctve a orientácia na pacienta,“ uzavrel žilinský župan.

Prevádzkovateľ

Prevádzkovateľom služby Nestoj v rade! je spoločnosť H5SMS, s.r.o., ktorá je tvorcom softvéru TIM5 pre on-line objednávanie vo sfére služieb. TIM5 každej ambulancie je špecifický a zatiaľ neexistujú dva rovnaké. Presne tak, ako každá ambulancia pracuje svojim individuálnym štýlom.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM