Adela Fruckova Kultúra

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Žiline stoja za pozornosť

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Žiline stoja za pozornosť
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk

Kmeny: Rap a Cosplay

4.apríl o 19:00, Klub Kolečko

KMENY je dokumentárny cyklus o živote 16 súčasných mestských subkultúr. Pod vedením Vladimíra 518 sa na jeho vzniku podieľa 10 režisérov.

Prečo Mobtessori?

5. apríl o 16:30, Krajská knižnica Žilina

Prednáška spojená s diskusiou o téme, ktorá rezonuje v našej spoločnosti čím ďalej tým viac. Odborníčka na Montessori pedagogiku Soňa Majtánová nám priblíži v prvej časti nášho cyklu základné princípy a porozprávame sa aj o čítaní v Montessori systéme.

KONFETY

5.apríl o 10:00, Mestské divadlo Žilina

Vtipná, satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom.

Mikrób a Gasoil (r. Michel Gondry) , kino / Crème de la Crème

utorok 5. 4. 2016, 17.00 a 20.00, Stanica Záriečie

Pozrite si neortodoxný film o ceste naprieč Francúzskom. Dvaja teenageri na zbesilo pomalej ceste po Francúzsku vo vozidle, ktoré poteší fanúšikov – domácich kutilov.

Peter Šandor, klavírny recitál

streda 6. 4. 2016 o 19.00, Stanica Záriečie

Mladý a úspešný klavirista Peter Šandor vystúpi s kompletným cyklom 24 prelúdií pre sólový klavír Clauda Debussyho.

Dlátom a štetcom

06.04.16 – 12.06.16, Budatínsky hrad Žilina

Výstava predstavujúca rozsiahlu tvorbu významného slovenského ľudového rezbára Antona Kaduru z Podvysokej a jeho dcéry Evy Comorkovej – Kadurovej s maľbou na drevo.

BOŽSKÁ KOMÉDIA ( 12 + )

6. apríl o 19:00, Bábkové divadlo Žilina

Verše slávneho Danteho, putovanie záhrobím, veľkolepá špiritistická show… Nechajte sa zhypnotizovať skupinou pouličných jasnovidcov i veštkýň z BDŽ a uvidíte deväť kruhov pekla!

MELANCHÓLIA

6.apríl o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Hra Melanchólia je krehkou ľudskou výpoveďou o láske skúšanej ťažkou nehodou. Boris a Hana žijú vo vytrvalom vzťahu plnom vzájomných nedorozumení. Podliehajú túžbe mať druhého len pre seba. Všetko podmieňujú láskou, ktorá má však množstvo komplikovaných podôb.

JÁNOŠÍK 00 7

7.4. o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Pohľad súčasnej generácie na jánošíkovský mýtus, slovenské dejiny aj politickú súčasnosť, ktorý je vzdialený od všetkých zaručených právd o Jánošíkovi, ktorými nás kŕmia od malička. Jánošík idealizovaný, Jánošík odidealizovaný, Jánošík mýtus, anarchista, a dokonca aj politický vzor.

Silné Reči v Tvojom Meste – ŽILINA

9.apríl o 20:00, Klub Kolečko

Silné reči sú jednou z najlepších a najobľúbenejších stand-up comedy shows u nás. Ak máte chuť zabaviť sa na veciach, o ktorých sa nehovorí, príďte nás navštíviť Klub Kolečko.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM