Zuzana Gadušová Kultúra

Nový lanový park privíta prvých návštevníkov: Opäť budeme môcť liezť po stromoch

Po dlhom období, počas ktorého pre Žilinčanov pripravovali pracovníci z občianskeho združenia Preles nový lanový park sa blíži deň, keď nás v ňom privítajú. Môžeme sa tešiť na novú zaujímavú dráhu, ale aj veľa iného.

Ilustračný obrázok k článku Nový lanový park privíta prvých návštevníkov: Opäť budeme môcť liezť po stromoch
Zdroj: Dnes24.sk

Končí sa jedna etapa pôsobenia v žilinskom lesoparku Chrasť a pomaly sa blíži deň, kedy sa otvorí nová etapa. V júni ukončili pracovníci prelezu prevádzku na starom mieste. Tam mohli Žilinčania liezť posledných šesť rokov. Keďže stromy, na ktorých bol namontovaný prelez napadli lykožrúty, dohodli sa pracovníci s mestom na novom mieste umiestnenia. Bude len sto metrov ďalej a máme sa na čo tešiť.

Žilinský lanopark je najpestrejší lanový park na Slovensku a konečne si budeme môcť vychutnať aj obľúbený Žilinský les z výšky stromov. Už v túto sobotu od 15:00 hod. budeme mať otvorené tri okruhy lanových preliezísk po stromoch. V nich nájdeme pätnásť nových prekážok, desať osvedčených. „Veríme že v novej lokalite dokážeme vytvoriť dôstojné podmienky so zázemím a zážitkami, ktoré budú odpovedať vaším očakávaniam od špičkového šprtoviska. Tešiť sa môžete aj na domček na strome a veľa iného,“ uviedol Vladimír Randa z občianského združenia Prelez.

Foto: Vladimír Randa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM