Michal Demjanovič Rôzne

Nový klip s úchvatnými zábermi Žiliny: Kapela letí aj v Kanade, VIDEO

Vo videu nechýba ani Peter Sagan či žilinskí futbalisti. Okrem toho obsahuje aj krásne letecké zábery Žiliny a okolia. Výsledok stojí naozaj zato!

Ilustračný obrázok k článku Nový klip s úchvatnými zábermi Žiliny: Kapela letí aj v Kanade, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Žilinská kapela Kortina v dnešnej zostave vznikla už v roku 1999. V súčasnosti má hudobná skupina troch členov – Miloša Holáňa, Stanislava Krajčího a Petra Štraucha. Počas tých rokov vydali 6 CD nosičov. Pieseň „Žilina, mesto akurát“ vznikla ešte v roku 2011 a nachádzala sa na piatom albume. Hudbu k piesni zložil Peter Kliment a text napísal Pavol Kubica.

Klip so Saganom

Postupom času sa chlapci rozhodli robiť kvalitné klipy, ktoré sú dejové. „Do klipu k piesni "Žilina, mesto akurát“ sme sa rozhodli vložiť dva symboly Žiliny – Petra Sagana a žilinských futbalistov. Preto sme v klipe použili zábery Petra Sagana, z obdobia kedy sa stal majstrom sveta a prišiel do Žiliny. Zábery žilinských futbalistov máme zo zápasu s Trenčínom," povedal k vzniku klipu Pavol Kubica. Okrem toho klip obsahuje aj úchvatné letecké zábery Žiliny a okolia.

Vnímanie kapely za hranicami Slovenska

Kapela je obľúbená aj u Slovákov žijúcich v zahraničí. „Máme správy od ľudí z Talianska, USA, Kanady. Ľudia nám píšu, že ich naše piesne tešia. Chceli by sme, aby táto pieseň spájala Žilinčanov po celom svete. Náš producent bol na plese Slovákov v kanadskom Toronte. Ten sa konal v slovenskej reštaurácii a prvé na čo sa ho opýtali bolo, či má Kortinu. Keď im ukázal albumy kapely, rozhodli sa, že si kúpia všetky. Dodali, že v Toronte Kortina letí,“ povedal k obľúbenosti kapely Kubica.

Klip vznikal viac ako dva mesiace. Vydanie klipu sa viac krát posunulo, ale výsledok stojí zato. Presvedčiť sa o tom môžete v našej videogalérii!

Čítajte tiež:

VIDEO: Známi žilinskí vodiči autobusov, ako ich nepoznáte

Pestré šialenstvo v uliciach Žiliny: Oficiálne VIDEO z najfarebnej­šieho behu

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM