Jozef Gürtler Kultúra

Nový festival na Žilinskej univerzite

Festival multimediálnych diel pod názvom Mediafest odštartuje svoj 1. ročník 20.10.2010 na pôde Žilinskej univerzity v Žiline. Mediafest láka účastníkov nielen filmovými projekciami, ale i rôznymi workshopmi a odbornými prednáškami.

Do konca septembra mali možnosť študenti, ale i amatérski tvorcovia zo Žilinského kraja prihlasovať svoje diela do projekcie. Učinili tak desiatky tvorcov so 68 filmami. Do samotnej projekcie sa však všetky diela nevôjdu, takže komisia urobila výber diel. Pri tomto výbere sa nekládol dôraz na dokonalé technické spracovanie, ale predovšetkým na obsah a duševný prínos filmu. Počas festivalu sa tak môžte tešiť na filmy z VŠMU z Bratislavy, Akadémie umení z Banskej Bystrici, Univerzity T. Baťu zo Zlína, Masarykovej univerzity z Brna, i domácej Žilinskej univerzity.

Už od 9:00 sa budete môcť zúčastniť workshopv, ktoré vám predstavia fotografickú, televíznu a filmovú techniku – kamery, dolly, jimy-jib, strižne, filtre, kľúčovaciu technológiu a pod. Populárno-vedecké prednášky oslovia úplných začiatočníkov, ale i študentov končiacich ročníkov filmových odborov. Bloky workshopov potrvajú až do 20:10, kedy sa začne hlavný program, počas ktorého budú ocenené najlepšie filmové diela.

Vstup voľný pre širokú verejnosť.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM