Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Novú cyklotrasu začne mesto Žilina budovať čoskoro: Prevezieme sa už na jeseň?

Mesto Žilina zverejnilo súťažné podklady ku plánovanej výstavbe cyklochodníka V6. Ten by mal onedlho spájať Lesopark Chrasť s dvoma žilinskými sídliskami.

Ilustračný obrázok k článku Novú cyklotrasu začne mesto Žilina budovať čoskoro: Prevezieme sa už na jeseň?
Zdroj: TASR

Mesto Žilina podpísalo tesne pred koncom roka 2017 zmluvu s Ministerstvom pôdohospodárstva Slovenskej republiky na výstavbu ďalšieho cyklochodníka. Ten bude po dobudovaní spájať sídlíská Vlčince a Solinky. Žilinská radnica zverejnila 16. apríla výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu cyklotrasy V6. Onedlho by sa mohlo začať stavať.

Mesto plánuje do vybudovania cyklochodníka investovať celkom 262 685,89 Eur. Z toho výška nenávratného finančného príspevku (85 % EÚ a 10 % Štátny rozpočet SR) predstavuje sumu 249 551,59 Eur a povinné spolufinancovanie mestom vo výške 5% predstavuje sumu 13 134,29 Eur.

Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej by sa otváranie ponúk malo uskutočniť polovici mája a do konca mesiaca by mala ešte prebehnúť kontrola. „Následne by došlo k podpisu zmluvy a do štyroch mesiacov by mal byť podľa podkladov cyklochodník postavený,“ uviedla hovorkyňa.

Cieľom projektu je podľa uznesenia schváleného Mestským zastupiteľstvom v apríli 2017, vybudovať cyklotrasu v dvoch úsekoch, a to od hlavného vstupu lesoparku Chrasť po otočku trolejbusov na sídlisku Vlčince a pokračovanie na ul. Centrálna po pešiu lávku na sídlisku Solinky.

Časť na sídlisku Solinky rieši návrh spoločného chodníka pre chodcov a cyklistov, ktorý má byť opticky oddelený, ako aj trvalé a dočasné dopravné značenie. Dĺžka chodníka v tejto časti je 231,43 m. Dĺžka chodníka v úseku na sídlisku Vlčince bude 476,10 m.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM