Kultúra

Novinky na filmovom plátne: Aha, čo vás čaká v žilinskom Ster Century Cinemas

Už tradične každý štvrtok sa môžete tešiť na vynovený program filmov v žilinskom kine. Vychutnajte si Emíliu Vašáryovú, lovca "Thora" i príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami. Viac po kliknutí...

Ilustračný obrázok k článku Novinky na filmovom plátne: Aha, čo vás čaká v žilinskom Ster Century Cinemas
Zdroj: TASR

Hardcore Henry

Zbesilá a šialená akčná nádielka v neuveriteľnom tempe. Hardcore Henry je prvý film na svete natočený kompletne, a tým je myslené od úplného začiatku až do úplného konca, z pohľadu prvej osoby. Presne ako počítačové strielačky, ktoré sú samozrejme nosnou inšpiráciou. Divák všetko sleduje z pohľadu hlavného hrdinu, resp. divák JE hlavný hrdina, ktorý v nezastaviteľnej lavíne úderov, streľby, skokov, pádov a jazde na čomkoľvek musí zlikvidovať hlavného záporáka, celú jeho armádu a zachrániť krásnu blondínku s vysoko nadpriemerným sex appealom, navyše ak je jeho ženou. Hardcore Henry ponúka nekompromisný zážitok, aký v kine doteraz nikto nemal šancu zakúsiť. A k tomu guľometnú dávku násilia, čierneho humoru, divokých nápadov a bezuzdnej zábavy. Zobudil si sa, nič si nepamätáš. Najskôr preto, že ťa práve oživili. Tá krásna žena hovorí, že ťa miluje a že sa voláš Henry. Máš akoby umelé ruky a nohy. V zapätí niekto vtrhne do miestnosti, strieľa na teba a ženu, ktorá ťa miluje, unáša ju preč. Mal by si jej pomôcť a dostať späť, ale kto ju uniesol? Mocný vodca s armádou žoldnierov a plánom na ovládnutie sveta. Si v neznámom meste, kde sa ťa neustále pokúša niekto zabiť. Okrem Jimmiho, chlapíka z Británie, ktorý je vraj s tebou. Nie si si tým úplne istý, ale zatiaľ na teba aspoň nestrieľa. Pokiaľ celé toto šialenstvo prežiješ, a zistíš, čo sa vlastne deje, mohol by si sa dozvedieť, aký je tvoj účel a kto vlastne si. Hor sa do akcie! A ešte niečo. Veľa šťastia, Henry! S najväčšou pravdepodobnosťou ho budeš naozaj potrebovať.

https://www.youtube.com/watch?…

Eva Nová

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi.

https://www.youtube.com/watch?…

Lovec: Zimná vojna 2D/3D

Mladá ľadová kráľovná, ktorá má schopnosť zmraziť akéhokoľvek nepriateľa, strávila desiatky rokov v odľahlom zimnom paláci. Trénovala tu légiu lovcov – zabijakov. Zrazu však zistí, že dvaja z jej najlepších bojovníkov porušili jej prísne nariadenie: naveky uzavrieť svoje srdce pred láskou. V akčnom filme Lovec: Zimná vojna na divákov čaká dobrodružstvo, napätie, láska, a na svoje si rozhodne prídu aj diváci fantasy.

https://www.youtube.com/watch?…

Zázraky z neba

Svetoznámy skutočný príbeh inšpirovaný neuveriteľnými udalosťami v rodine Beamových z USA. Keď sa Christy (Jennifer Garner) dozvie, že jej 10-ročná dcérka Anna (Kylie Rogers) trpí zriedkavým nevyliečiteľným ochorením, začína sa ťažký boj s časom. Veci naberú ešte dramatickejší priebeh, keď malá Anna spadne zo stromu a utrpí vážne zranenia, ktorých následkom prežije zážitok blízky smrti. To, čo nasledovalo po jej prebudení, nedokáže vysvetliť ani moderná medicína a mnohí to nenazvú inak, ako zázrak. Film bol nakrútený podľa rovnomennej knihy z pera Christy Beamovej, ktorá nedávno vyšla vo vydavateľstve Citadella aj v slovenskom preklade.

https://www.youtube.com/watch?…

Zmenil tvár Šanghaja – predpremiéra 27.4. o 18:00 hod.

Architekt Ladislav Hudec svojou architektúrou významne ovplyvnil podobu Šanghaja ako „Paríža východu“ v období medzi svetovými vojnami a na jeho dielo sú tam dodnes hrdí. Je autorom zhruba 60 budov v tomto meste, okrem obytných aj divadiel, kostolov, nemocníc, bánk, škôl či hotelov. Patrí medzi najvýznamnejších zahraničných architektov v Číne v tom čase. Jeho 22-poschodový Park hotel bol do roku 1963 najvyššou budovou v Ázii a do roku 1983 najvyššou budovou v Šanghaji. Grand Theatre je dodnes v zozname najkrajších divadiel na svete.. Ladislav Hudec sa narodil 8. 1. 1893 v Banskej Bystrici. Jeho otec Juraj Hudec (1851 – 1920) bol architektom, staviteľom a podnikateľom, podieľal sa na výstavbe niekoľkých banskobystrických budov, ale aj metra v Budapešti. Jeho matka Paula Škultétyová bola dcérou kňaza z Košíc. Ako hovorí prof. Šlachta "prisvojujú si ho Maďari, hoci v Budapešti iba študoval a len počas štúdií si písal meno v tvare Hugyecz, prisvojujú si ho Nemci, lebo mal ženu Nemku, z neznámych dôvodov si ho prisvojujú aj Česi, len my ho nepoznáme, hoci bol banskobystrický rodák a kresliť sa učil u maliara Dominika Skuteckého.

Plagáty ako aj program a časy premietaní nájdete v našej fotogalérii.

Filmy v kine Ster Century Cinemas
5
Galéria
Zdroj: Ster Century Cinemas
Zdroj: Ster Century Cinemas
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM