Zuzana Gadušová Samospráva

Novinky, ktoré oceníme: Čo spríjemní Žilinčanom relaxovanie na vodnom diele?

Pred pár dňami sa uskutočnilo výjazdové zasadnutie vlády v Žiline. V súvislosti s týmto rokovaním navštívil minister životného prostredia Peter Žiga aj Vodné dielo Žilina. Na aké novinky sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Novinky, ktoré oceníme: Čo spríjemní Žilinčanom relaxovanie na vodnom diele?
Zdroj: Dnes24.sk

Tu sa stretol s generálnym riaditeľom Vodohospodárskej výstavby Ladislavom Lazárom, podpredsedom Žilinského samosprávneho kraja Jozefom Štrbom a zástupcami Vodného diela Žilina. Spolupráca župy a Vodohospodárskej výstavby prebieha nielen v tejto oblasti. V najbližších dňoch sa uskutoční pre všetkých záujemcov čistenie okolia Váhu pod názvom Prilož ruku k Vodnému dielu, ktoré štartuje 16. októbra 2014 o 14 hodine.

Novinkami na VD bude občerstvenie a aj…

Spoločne absolvovali prehliadku žilinského vodného diela či okolia, aj pracovné rokovanie. Jeho hlavnou a nosnou témou bola vzájomná informovanosť o realizovaných a pripravovaných aktivitách a aktuálnej situácií dostavby okolia Vodného diela Žilina pre športové a voľnočasové využitie.

„Dohodli sme ďalšie spoločné kroky na dobudovanie infraštruktúry a cyklotrás po obidvoch stranách Vodného diela Žilina tak, aby celá pripravovaná cyklotrasa BikeKia mohla slúžiť občanom mesta a jeho okolia. V súčasnosti buduje Vodohospodárska výstavba sociálne zariadenia a objekt občerstvenia pri parkovisku a skateparku“ uviedol žilinský vicežupan Jozef Štrba.

Relax bude príjemnejší

Vodné dielo Žilina poskytuje okrem svojej hydroenergetickej a protipovodňovej funkcie aj priestor pre relax širokej skupine občanov zo Žiliny a okolia. „V záujme rozvoja tejto relaxačnej zóny som sa na podnet Žilinčanov rozhodol spríjemniť ľuďom oddych na Vodnom diele Žilina aj dobudovaním sociálnych zariadení či ihriska,“ povedal generálny riaditeľ Vodohospodárskej výstavby.

„Žilinský samosprávny kraj veľmi úzko spolupracuje s Vodohospodárskou výstavbou, š.p. na budovaní samotnej cyklotrasy. Vodné dielo Žilina a jeho okolie bude miestom, ktoré budú jeho návštevníci vyhľadávať pre aktívny oddych,“ dodal podpredseda ŽSK Jozef Štrba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM