Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Novinka na žilinskej onkológii: Táto zmena príjemne prekvapí v ťažkých chvíľach

Niekedy stačí málo a veci sa významne zmenia. Ťažko skúšaní pacienti na žilinskej onkológii sa budú v čakárni cítiť o niečo príjemnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na žilinskej onkológii: Táto zmena príjemne prekvapí v ťažkých chvíľach
1
Galéria
Zdroj: TASR

Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline získalo grant na zakúpenie nových lavíc na sedenie. Prostredníctvom občianskeho združenia Onkocentrum Ametyst uspel v rámci Nadácie pre deti Slovenska projekt na zútulnenie čakární.

„Venujeme sa dospelým pacientom so závažnou diagnózou, ktorí si prechádzajú ťažkou životnou skúškou. Snažíme sa preto vytvoriť na oddelení čo najlepšie podmienky, aby sme im pomohli zvládnuť náročnú liečbu," uviedla primárka oddelenia klinickej a radiačnej onkológie žilinskej nemocnice a zároveň predsedníčka OZ Onkocentrum Ametyst Dagmar Sudeková.

„Prostredníctvom nášho občianskeho združenia sme tak požiadali o grant a podarilo sa nám získať tisíc eur na nákup nového sedenia do čakární, plus necelých dvesto eur sme dofinancovali z OZ,“ informovala primárka.

Pohodlné lavice už využívajú pacienti na prízemí i prvom poschodí. „Sedačky sú omnoho pohodlnejšie, ako boli staré drevené lavice. Okrem toho vytvárajú aj príjemnejší dojem, vniesli tu farebnosť,“ doplnila vedúca sestra oddelenia Jana Ďurajková.

Podľa primárky žilinskej onkológie zrealizujú ročne takmer 30-tisíc vyšetrení či už v ambulancii radiačnej alebo klinickej onkológie, či v príjmovej ambulancii.„Minulý rok nám pribudlo 803 nových pacientov, ktorým sme u nás nasadili onkologickú liečbu. Počet pacientov, bohužiaľ, pribúda, snažíme sa preto poskytnúť im nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, no vytvoriť i prostredie, v ktorom sa budú cítiť pohodlnejšie,“ priblížila.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM