Adela Fruckova Samospráva

Novinka na aktívne vyžitie za stovky tisíc eur: V Žiline chcú vybudovať moderné športové centrum!

Pod Dubňom sa chystá zaujímavá novinka. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) chce v našom meste vybudovať moderné a komplexné centrum, ktoré poskytne študentom aj obyvateľom Žiliny priestor pre športové vyžitie.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na aktívne vyžitie za stovky tisíc eur: V Žiline chcú vybudovať moderné športové centrum!
Zdroj: Dnes24.sk

Takéto športové centrum chce žilinská župa vytvoriť v Spojenej škole na Rosinskej ceste v Žiline. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Žiakom tam bol aj Sagan

„Odkedy sa ŽSK stal zriaďovateľom stredných škôl, je naším cieľom investovať do budov a zariadení, ktoré do tej doby nikto v potrebnej miere nemodernizoval. Generačný dlh, ktorý sme spolu so školami prevzali, sa nám darí znižovať aj v prípade Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline. Od roku 2006 sme do rôznych stavebných prác investovali už 1,6 milióna eur a výsledky tak môžeme vidieť napríklad aj priamo na budove internátu, ktorý minulý rok prešiel rekonštrukciou od zateplenia až po kompletnú výmenu okien,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Podľa riaditeľky Spojenej školy na Rosinskej ceste Márie Wienerovej je súčasťou školy okrem Strednej odbornej školy drevárskej aj jediné Športové gymnázium v pôsobnosti ŽSK. „Našim žiakom bol i cyklista Peter Sagan alebo úspešná snoubordistka Klaudia Medlová, ktorá je reprezentantkou Slovenskej republiky. A aj dnes sa môžeme pochváliť ďalšími nadanými a talentovanými športovcami, reprezentujúcimi nielen našu školu, ale celé Slovensko. Máme úspešných cyklistov, futbalistov, plavcov či tenistov,“ podotkla Wienerová.

Možnosti na športové vyžitie

Cieľom ŽSK je preto vybudovať v Spojenej škole moderné a komplexné centrum, ktoré poskytne nielen študentom, ale aj všetkým obyvateľom Žiliny priestor a možnosti na športové vyžitie. „Po investícii 237 000 eur na rekonštrukciu internátu plánujeme v tomto roku aj obnovu športovej haly. Na území krajského mesta je to jediná funkčná hala tohto typu, ktorá dokáže poňať divákov, športovcov a rôzne druhy športových zápasov či tréningov. Predpokladáme s finančnými nákladmi 800 000 eur, vďaka ktorým dostane budova novú tvár a stane sa dôstojným miestom pre šport v Žiline,“ dodal Blanár.

Doplnil, že v tomto roku sa okrem rekonštrukcie haly uskutočnia na Rosinskej ceste aj ďalšie významné práce na obnove. Vo výške 100 000 eur sa už začala rekonštrukcia vzduchotechniky v školskej jedálni a za 120 000 eur vybuduje škola i novú kanalizáciu.„Ob­nova našich škôl je často náročná, pretože si vyžaduje vysoký objem financií, no postupujeme krok po kroku a aj vďaka podpore vlády, eurofondov či ďalších grantových programov môžeme pre študentov neustále zlepšovať podmienky na vzdelávanie a voľnočasové aktivity,“ uzavrel predseda ŽSK.

Foto: ŽSK

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM