Hokej

Nové tváre v kabíne vlkov: Žilinskí hokejisti získali viacero posíl

Posledný tím extraligovej tabuľky MsHK DOXXbet Žilina sa dohodol na spolupráci s bývalou dvojicou hokejistov Košíc, útočníkom Marekom Slovákom a obrancom Martinom Chovanom. Na ceste smerom hore v tabuľke má pomôcť aj brankár Vladislav Koutský, ktorý naposledy pôsobil v Pardubiciach.

Ilustračný obrázok k článku Nové tváre v kabíne vlkov: Žilinskí hokejisti získali viacero posíl
Zdroj: Webnoviny.sk

V Žiline sa po prepadnutí v tabuľke na extraligové dno pohli ľady a Čecha Jana Nelibu nahradil vo funkcii hlavného trénera Róbert Kaláber. Zmeny sa však dotkli aj hráčskeho kádra. V mužstve už ďalej nepôsobí skúsený brankár Marek Laco, defenzívu a ofenzívu však „vlci“ vystužili dvojicou bývalých Košičanov.

„V utorňajšom dueli za nás nastúpi obranca Martin Chovan a útočník Marek Slovák. Obaja boli kmeňovými hráčmi Košíc, od utorka však budú pôsobiť v Žiline,“ povedal kouč Žiliny Róbert Kaláber a následne k dĺžke angažmánov oboch hráčov dodal: „Vedenie tímu sa s Marekom Slovákom dohodlo do konca sezóny a Martin Chovan by mal byť na hosťovaní do konca januára.“

Príchod nového brankára

Po odchode Mareka Laca sa ujal postu jednotky ešte len 18-ročný Martin Mikoláš, no vedenie klubu sa podujalo riešiť aj otázku príchodu nového gólmana. „Prišiel k nám brankár Vladislav Koutský z Pardubíc, nič však ešte nie je spečatené. Robíme všetko pre to, aby sme s ním aj s Marekom Slovákom a Martinom Chovanom preniesli ústne dohody v najbližších hodinách na papier,“ povedal na margo príchodu troch novicov Imre Valášek, generálny manažér tímu.

Zmena hracieho systému

Štyridsaťštyriročný tréner Róbert Kaláber prišiel pod Dubeň len v priebehu minulého týždňa. Za štyri dni odohral jeho nový tím tri extraligové zápasy v Bratislave proti dvadsiatke, doma s Trenčínom a na ľade vicemajstra z Košíc. Vo všetkých však ťahal za kratší koniec a dokázal streliť iba jeden gól. „Myslel som si, že nebude treba meniť toľko veľa vecí. Tieto tri zápasy mi ukázali, že sa musíme pustiť do zmeny systému útočných aj obranných formácií. Som pri mužstve len štyri dni, z toho sme odohrali tri zápasy a nemal som tak ešte možnosť na zmeny v tréningovom procese,“ uviedol Róbert Kaláber.

Žilina nepocítila chuť víťazstva v posledných piatich dueloch za sebou a na deviaty Trenčín stráca aktuálne šesť bodov. V utorok sa „vlci“ predstavia v 30. kole extraligy na domácom ľade proti Piešťanom.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM