Zuzana Gadušová Samospráva

Nové trhové miesta v Žiline? V TÝCHTO častiach mesta by mali pribudnúť

V mestskom zastupiteľstve sa bude v septembri schvaľovať, kde a či budú v Žiline nové trhy. Okrem klasických trhovísk sa uvažuje aj nad organizovaním farmárskych trhov s čerstvými výrobkami z dvora. Vieme, o akých miestach pod Dubňom sa uvažuje.

Ilustračný obrázok k článku Nové trhové miesta v Žiline? V TÝCHTO častiach mesta by mali pribudnúť
Foto: Dominika Handzušová

V Žiline by mali vzniknúť tri nové trhové miesta. K nim by pribudol aj nový Farmársky trh okrem iného s výrobkami z dvora. Obnoviť by sa tak mali tie, ktoré kedysi boli v obchodnom dome IDEA. Teraz by stáli na Kamennej ceste pred obchodným domom IDEA na parkovisku. „Na tomto mieste sa splnili podmienky pre prevádzku Farmárských trhov, o ktoré mala záujem časť obyvateľov Žiliny,“ povedal primátor Igor Choma.

Ďalším miestom pre trhy bude súkromný pozemok na Závodskej ceste, ešte pred riekou Rajčianka. „Majiteľ sa dohodol s Mestom Žilina, že rozšíri existujúci drobný predaj ovocia a zeleniny na súkromnom trhovisku. Je tam blízko aj dobré parkovisko, tak aj autom by sa tam dobre prichádzalo,“ vraví Choma.

Ďalší trh by sa mal stať oficiálnym. Je to trhovisko, ktoré má priestor medzi okresným súdom a autobusovou stanicou. "Do dnes je toto trhovisko neoficiálne. Je to tam také kostrbaté, neupravené. Už niekoľko krát sme rokovali s majiteľom pozemku ohľadom tých stánkov, ktorým chceme dať nejaký význam toho trhoviska. Predsa len to je jeden zo vstupov do mesta, tak nech to nejako dobre vyzerá,“ uzavrel.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM