Peter Klimant Samospráva

Nové rozloženie síl žilinského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, väčšina však stavila na podporu politických strán či koalícií. Pozrite, ako si Žilinčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl žilinského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 31 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 197 kandidátmi sa objavovali nominanti rôznych politických strán či koalícií, veľkú časť ale tvorili aj nezávislí kandidáti. Práve ich sa do nového parlamentu prebojovalo najviac. Z 31-členného zastupiteľstva získalo mandát až 17 nezávislých kandidátov.

Koalíciou, s ktorej podporou sa do žilinského zastupiteľstva prebojovalo až šesť kandidátov je SMER-SD a Strana zelených. Rovnako sa darilo aj koalícii MOST – HÍD, NOVA, OKS, SIEŤ, SaS, SDKÚ-DS, dostala rovnako šesť kresiel. Strana SNS a KDH budú mať v našom meste po jednom zástupcovi.

Nezávislí poslanci:Peter Bačinský, Dušan Maňák, Peter Fiabáne, Peter Ničík, Ľubomír Bechný, Peter Cibulka, Miroslav Sokol, Patrik Groma, Iveta Martinková, Marián Zrník, Jana Filipová, Ján Ničík, Ľuboš Plešinger, Marian Janušek, Branislav Delinčák, Ján Pažický, Ján Puček

Koalícia SMER-SD, SZ: Juraj Popluhár, Rober Ficek, Miroslav Kolenčiak, Igor Lička, Anton Trnovec, František Kosa

Koalícia MOST – HÍD, NOVA, OKS, SIEŤ, SaS, SDKÚ-DS: Ľudmila Chodelková, Peter Durmis, Jozeg Badžgoň, Martin Kapitulík, Martin Barčík, Jozef Juriš

SNS: Štefan Zelník

KDH: Emília Talafová

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM