Michal Demjanovič Hokej

Nová hokejová sezóna klope na dvere: 3 dôvody, prečo v nej môžu byť Žilinčania úspešní

Onedlho sa začne nová sezóna 2016/2017 v Tipsport lige. MsHK Žilina začne svoje účinkovanie 9. septembra, keď sa stretne s Liptovským Mikulášom. Tento rok v nej môžu dosiahnuť úspech.

Ilustračný obrázok k článku Nová hokejová sezóna klope na dvere: 3 dôvody, prečo v nej môžu byť Žilinčania úspešní
Zdroj: TASR

Vlaňajší ročník nevyšiel hokejistom z nášho mesta podľa predstáv. Po 3 rokoch sa síce dostali do playoff, no vypadli už v prvom kole, keď neskoršiemu majstrovi HK Nitre podľahli 4:0 na zápasy. Celkovo sa naše mužstvo umiestnilo na 7. mieste. Pred touto sezónou má vedenie klubu veľké ambície. Čo im môže hrať do karát?

Lídri tímu

Veľké očakávania sa očakávajú najmä od Marcela Holoviča s Petrom Húževkom. Druhý menovaný sa vrátil pod Dubeň po jedenástich rokoch. Títo hráči majú veľké skúsenosti a práve oni by mali byť ťahúňmi tímu v novej sezóne. Doplnený o mladých hráčov by mohli do Žiliny priniesť víťaznú mentalitu. Plusom je tiež fakt, že pri tíme ostáva aj skúsený tréner Milan Jančuška.

Vysoké ambície

Do novej sezóny vstúpi vedenie klubu s oveľa vyššími ambíciami, medzi ktoré bude patriť snaha o postup do semifinále. Medzi najlepšou štvorkou play off sa Žilinčania ocitli len jediný raz v extraligovej histórii, keď sa v sezóne 2005/2006 stali aj prekvapivými majstrami Slovenska. O tomto cieli prednedávnom informoval športový riaditeľ Imre Valášek: „Som rád, že sme sa vlani dostali do play off. Pre túto sezónu sú ambície vyššie a dúfam, že sa nám podarí prejsť cez štvrťinále, nech už dostaneme akéhokoľvek súpera.“

Generálny partner

Šport sa bez peňazí robiť nedá a o hokeji to platí dvojnásobne. Žilinská firma akciová spoločnosť TIPSPORT SK sa stala pred touto sezónou novým generálnym partnerom žilinského ľadového hokeja. Zmluva je podpísaná na 4 roky. Táto zmena sa týka aj názvu zimného štadióna, ktorý od novej sezóny ponesie nový názov TIPSPORT aréna. Klub má v úmysle naďalej podporovať aj predchádzajúci generálny partner DOXX Bet Ltd.

Čítajte tiež:

V kádri vlkov pribudol Rus: Odporúčil ho aj brankár Ján Laco

Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM