Jozef Legéň Kultúra

Nočná prehliadka hradu Strečno: Návšetvníkov prevedie principál s ohavnou družinou

Nočné prehliadky hradu Strečno už neodmysliteľne patria k letnej sezóne. Tento krát podujatie ponúkne návštevníkom zábavu a aj príjemný strach. Na hrade vás očakáva principál s ohavnou družinou.

Ilustračný obrázok k článku Nočná prehliadka hradu Strečno: Návšetvníkov prevedie principál s ohavnou družinou
Foto: Iveta Hrabovská

Principála s ohavnou družinou predstaví dnes večer nočná prehliadka hradu Strečno z cyklu Strečniansky des, ktorá sa bude niesť v znamení obludária, prezradila nám Veronika Gružíková pracovníčka Považského múzea v Žiline.
Na milovníkov zábavy, tmy, svetla a strachu sa podľa nej tešia ľudia s niekoľkými končatinami, muži s chlpatými tvárami, hadie ženy a ďalšie príšery.

„Pravidelní návštevníci nočných prehliadok, ktoré sa v lete konajú na hrade Strečno vedia, že strečnianske desy sú najmä o zábave. Radi sa zapájajú do našich divadelných predstavení, hoci spočiatku sa ostýchali stať sa na chvíľku jedným z účinkujúcich,“ povedala členka žilinskej divadelno-improvizačnej skupiny Kapor na scéne Jarka Hatiarová.

„Nočné prehliadky hradu sa počas niekoľkoročnej tradície stali vyhľadávaným kultúrnym podujatím. Každý rok sa snažíme spestriť program nočných prehliadok tak, aby sa návštevníci na hrade cítili dobre a príjemne sa báli,“ uviedol riaditeľ PM v Žiline Ladislav Cimerák.

Organizátorom druhej letnej nočnej prehliadky hradu Strečno, ktorá sa uskutoční dnes od 20. do 23. hodiny, s posledným vstupom o 22.30 h, je PM v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kra­ja.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM