Igor Petrík Správy

Strečno aj Paseka sa otvoria i v noci: Začínajú nočné prehliadky

Chceli by ste zažiť nočnú prehliadku hradu a stredovekej dediny? Už o pár dní budete mať možnosť. Jeden z najznámejších hradov nielen v regióne si budeme môcť vychutnať práve v noci a to niekoľko krát v priebehu leta. Čaká nás však aj sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Strečno aj Paseka sa otvoria i v noci: Začínajú nočné prehliadky
Zdroj: TASR

Štyri letné piatky budú patriť nočným prehliadkam hradu Strečno a stredovekej dediny Paseka. Uskutočnia sa 10. a 24. júla a 7. a 21. augusta. Začínajú vždy o 20.00 hod., posledný vstup je naplánovaný na 22.30 hod.

Podľa Kataríny Repáňovej, správkyne hradu Strečno, prvá (10.7.) nočná prehliadka poodhalí naozajstný príbeh lámača ženských sŕdc Dona Juana. "Nečakané odhalenia prinesie improvizačné divadlo Kapor na scéne. Skupina historického šermu Wagus pre návštevníkov prehliadky pripravila dereš ako prostriedok na nápravu poddaných, zavedú ich do pouličného i panského hostinca, tancom im priblížia radovánky hradných pánov,“ povedala správkyňa. Doplnila, že nočné prehliadky spestria aj ohňová šou v podaní skupiny Black Evils, minikoncerty v kaplnke a v prípade jasnej oblohy bude možné aj pozorovanie hviezd v spolupráci s Krajskou hvezdárňou v Žiline.

Druhá (24.7.) nočná prehliadka hradu Strečno a Paseky bude s podtitulom Le.Pi.Dlo, teda letné piatkové divadlo. „Don Quijote sa so svojím verným služobníkom vrhne do dobrodružstiev, o akých sa vám ani nesnívalo,“ uzatvorila Repáňová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM