Jozef Legéň Kultúra

Noc v múzeu: Považské múzeum pripravilo pre návštevníkov nevšedné podujatia

V súvislosti s IX. ročníkom európskeho podujatia Noc múzeí a galérií 2013 Považské múzeum v Žiline pripravilo pre svojich návštevníkov lákavé ponuky. Príďte na nočnú prehliadku hradu, drotársku výstavu alebo inscenáciu Kata dcéra.

Ilustračný obrázok k článku Noc v múzeu: Považské múzeum pripravilo pre návštevníkov nevšedné podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Nočná prehliadka hradu

Hrad Strečno bude počas tohto podujatia prvýkrát v tomto roku otvorený od 20.00 hod. takmer do polnoci. „Nočné prehliadky hradu patria k našim najobľúbenejším a najnavštevovanejším podujatiam. Počas letnej sezóny sú preto do programu zaradené niekoľkokrát. Aby návštevníci zažili vždy niečo nové, bude aj v tomto roku každá nočná prehliadka ladená do inej tematiky,“ uviedol Ladislav Cimerák, riaditeľ Považského múzea v Žiline. Už v sobotu 18. mája okrem nevšednej nočnej atmosféry spestrí prehliadku ohňové predstavenie o 22.00 hod. Verejnosti bude sprístupnená aj dielňa konzervátora keramiky v podhradí, kde bude predstavená čerstvo rekonštruovaná keramika z Púchova a z Varína.

Drotárska výstava a vtipná inscenácia

Už druhý rok sa do Noci múzeí a galérií zapojí aj areál Budatínskeho hradu. Jedinečná drotárska výstava bude v sobotu 18. mája 2013 sprístupnená výnimočne do 20.00 hod. Okrem toho sa v areáli o 17.00 hod. predstaví Bábkové divadlo Žilina s inscenáciou Kata dcéra kata, ktorá plná humoru, paródie a vtipu predstavuje legendu kastelána z Budatínskeho hradu, ktorý má záujem o slúžku radného pána.„Bábkové divadlo v Žiline je momentálne kvôli rekonštrukcii zatvorené. Naše tvorivé aktivity však rozhodne neutíchajú a sme radi, že sa môžeme našim divákom tentokrát predstaviť priamo v prostredí, s ktorým je príbeh spojený,“ uviedol Peter Tabaček, riaditeľ Bábkového divadla Žilina.

Organizátorom nočnej prehliadky hradu Strečno, prehliadky výstavy drotARStvo a inscenácie Kata dcéra kata v areáli Budatínskeho hradu v sobotu 18. mája 2013 v rámci podujatia Noc múzeí a galérií 2013 je Žilinský samosprávny kraj, Považské múzeum v Žiline a Bábkové divadlo Žilina.

Foto (Milo Fabian): Kata dcéra kata

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM