Igor Petrík Kultúra

Niečo pre milovníkov umenia: Štartuje Mesiac architektúry

V Považskej galérii umenia odštartuje úvodný ročník výstavného projektu Mesiac architektúry. Návštevníkom ponúkne možnosť zoznámiť sa s tvorbou architektov.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov umenia: Štartuje Mesiac architektúry
Zdroj: TASR

Považská galéria umenia informovala, že aktuálny úvodný ročník Mesiaca architektúry v priestoroch galérie pozostáva z trojice výstav prezentujúcich a sumarizujúcich dianie v oblasti architektúry za rok 2014, teda prostredníctvom súťažných podujatí celoslovenského významu.

Je to jedna výstava všetkých súťažných diel prihlásených do súťaže CE.ZA.AR 2014, Cena za architektúru Slovenskej komory architektov. Ďalej sú to výstavy organizované Spolkom architektov Slovenska, a to výstava architekta Jána Bahnu, laureáta Ceny Emila Belluša v roku 2014 a výstava Friedrich Weinwurm: Architekt N/novej doby v kurátorskej koncepcii Štefana Šlachtu.

Zahájenie výstavy je vo štvrtok 12. februára o 17. 00 hod. v Považskej galérii umenia v Žiline, vo výstavných priestoroch na prvom poschodí. Potrvá od 13. februára do 15. marca.

Dlhodobým zámerom pravidelného výstavného projektu Mesiac architektúry v Považskej galérii umenia je stimulovať architektov v regióne, aby sa zapojili do prezentácie svojej tvorby, ako aj popularizovať medzi verejnosťou význam architektúry v rámci kultúrneho a životného prostredia v našom regióne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM