Igor Petrík Kultúra

Neviete ešte, kam vyraziť za oddychom? V Žiline sa ani cez víkend nebudete nudiť, pozrite PREHĽAD

Aj tento víkend sú pripravené v Žiline akcie rôzneho druhu. S naším prehľadom sa v nich ľahko zorientujete a potom si stačí už len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ešte, kam vyraziť za oddychom? V Žiline sa ani cez víkend nebudete nudiť, pozrite PREHĽAD
Zdroj: TASR
  • Už v piatok 13. februára môžete zavítať na Valentínsko-lukostreleckú akciu v predajni Lusien (na Bottovej 6 medzi AUPARK-om a Mariánskym námestím). Čaká Vás množstvo príjemných prekvapení, akcií a súťaží. Je pre Vás pripravené sladké prekvapenie, elixír lásky a členovia z lukostreleckého klubu „LK Reflex Žilina“, ktorí Vás naučia ako správne vystreliť amorov šíp. Akcia potrvá od 10.00 do 17.00 hod.
  • Na fašiangovú zabíjačku pozýva v piatok 13. februára o 13.00 hod. mesto Rajec. Ľudové fašiangové tradície návštevníkom pripomenie od 14.00 hod. folklórny súbor z Ďurčinej.
  • V piatok 13. februára sa uskutoční aj Žilinský festival fašiangových masiek – Carneval 2015. Sprievod masiek začne o 14.30 hod., povedie ho kráľ Juraj ŠOKO Tabaček a kráľovná Michaela Pastorková – Závordná. Osobnosťou karnevalu bude slovenská herečka Anka Šišková. Slávnostné otvorenie fašiangového veselenia sa spustí na Mariánskom námestí o 15.30 hod. Do Žiliny zavíta aj víťaz medzinárodného festivalu SURVA z bulharského mesta Pernik.
  • Konfety je názov vtipnej satirickej reflexie mediálnej a politickej pretvárky s príchuťou naozajstných kúziel a trikov. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov, ktorí sú unavení a deprimovaní tým, čo každodenne pomocou overených trikov predávajú divákom… Hru uvedie Mestské divadlo Žilina, v piatok 13. februára o 19.00 hod.
  • Piatkový večer bude patriť KORTINA PLESU 2015, v Dome odborov Žilina o 19.30 hod. Vstupné je 33 eur.
  • Taktiež v piatok 13. februára sa bude v Tanečnej škole Plešinger o 20.00 hod. konať Ples tanečnej školy Plešinger. Vstupné je 25 eur, pre študentov 20 eur.
  • Na sobotu 14. februára pripravila Stanica Žilina – Záriečie Pidiples – popoludnie pre rodiny s deťmi. V čase od 15.00 do 18.00 hod.
  • 12. Valentínsky ples začína v sobotu 14. februára v Dome odborov Žilina. Hosťom večera bude tento rok spevák Peter Nagy. Začiatok je o 19.30 hod.
  • V sobotu 14. februára sa uskutoční aj siedmy ročník akcie Valentín na Lietavskom hrade. Akcia začína o 11.00 hod.
  • V Mestskom divadle Žilina je v sobotu 14. februára pripravené podujatie Roztancované fašiangy. Začína o 19.00 hod., vstupné je sedem eur.
  • Na Rozprávkovú nedeľu s Jankom a Marienkou pozývajú herci z Divadelného klubu Makovice, ktorí sa predstavia v nedeľu 15. februára vo Farskom centre N3 o 10.00 hod. a o 12.00 hod. v Kaplnke Božieho milosrdenstva na Hájiku.
  • Čo smie satira, čo smie náboženstvo? Na túto tému budú v nedeľu 15. februára diskutovať Zuzana Kronerová, Peter Osuský, Daniel Pastirčák. Akciu organizuje Nadácia Polis, so sídlom na Mariánskom námestí, začiatok je o 15.30 hod.
  • Nedeľa 15. februára bude patriť Karnevalu na Veľkej Rači. Tí, čo prídu lyžovať v maske, dostanú zľavu až 50 percent na denný skipas. A pozor, najkrajšie a najbláznivejšie masky získajú zaujímavé ceny!

Pozrite, čo sa v Žiline dá zažiť cez víkend

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM