Rôzne

Netradičné zasadanie vlády v Žiline: Máme dostať veľké peniaze na opravu zimáku aj pre nemocnicu!

Kabinet premiéra Roberta Fica zasadne dnes netradične v Žiline. Na výjazdovom rokovaní bude diskutovať predovšetkým o sociálno-ekonomickej situácii regiónu Horné Považie. Na pomoc regiónu a zlepšenie situácie v tejto oblasti chce vláda uvoľniť zo štátnej kasy milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné zasadanie vlády v Žiline: Máme dostať veľké peniaze na opravu zimáku aj pre nemocnicu!
Zdroj: TASR

Peniaze by mal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) nájsť v kapitole Všeobecná pokladničná správa. Z nich by suma 2,5 milióna eur mala smerovať priamo na aktivity, ktoré zlepšia sociálno-ekonomickú situáciu v okresoch Bytča a Žilina.

Peniaze na štadión i nemocnicu

Peniaze sa pridelia napríklad na rekonštrukciu zimného štadióna v Žiline, ktorý by mal dostať 1,01 milióna eur.

Ďalších 590 000 eur má ísť na riešenie havarijného stavu pavilónu interného oddelenia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina. Z peňazí sa však ujde aj na rôzne rekonštrukcie a opravy ciest, škôl či škôlok alebo obecných úradov.

Pomôcť sa ma aj obciam v regióne

Obec Terchová má získať 1,3 milióna eur. Peniaze budú určené na povodňové záchranné práce a povodňové zabezpečovacie práce a vyplatenie peňažných náhrad za škody na majetku spôsobené v priamej súvislosti s povodňovými záchrannými prácami.

Ďalších 80 000 eur má ísť na výstavbu domu smútku v obci Rudina. Ale to pod podmienkou, že obec vráti do štátneho rozpočtu 80 000 eur, ktoré jej boli na rovnaký účel pridelené ešte v roku 2012.

Vláda chce zlepšiť aj postavenie mladých ľudí na trhu práce v tomto regióne. Pomôcť im má projekt Praxou k zamestnaniu, cez ktorý sa má rozdeliť 1,3 milióna eur. Tieto peniaze majú pokryť výdavky súvisiace s podporou vytvárania pracovných miest mladých do 29 rokov v Žilinskom samosprávnom kraji.

Obhliadka rozostavanej diaľnice

Po samotnom rokovaní vlády pôjde premiér Robert Fico s ministrom dopravy Jánom Počiatkom (obaja Smer-SD) na obhliadku dvoch rozostavaných diaľničných úsekov v okolí. Najprv navštívia úsek D1 z Hričovského Podhradia po Lietavskú Lúčku, následne aj časť D3 zo Svrčinovca po Skalité.

Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) v rámci svojho programu v Žilinskom kraji navštívi zase spoločnosť Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom a firmu OFZ Istebné v Oravskom Podzámku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM