Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Netradičné mená žilinských novorodencov v roku 2017: V Žiline sa narodili Edwin i Larisa... a to nie je všetko

Ak by ste hľadali inšpiráciu pre meno vášho očakávaného potomka, zrejme by ste siahli po kalendári alebo sa poobzerali po rodinných tradíciách. V niektorých prípadoch však nie je nápomocný kalendár ani rodina. Rodičia hľadajú niečo iné, jedinečné.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné mená žilinských novorodencov v roku 2017: V Žiline sa narodili Edwin i Larisa... a to nie je všetko
Zdroj: TASR

Rok 2017 je za nami a aj počas neho sa v našom meste narodili deti, ktoré dostali od svojich rodičov nie celkom bežné mená. Tí sa často pri výbere neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi či seriálovými hrdinami.
V uplynulom roku tak siahali žilinskí rodičia pri výbere mien pre bábätká nielen po slovenskej klasike, ale aj po menách, ktoré v predchádzajúcich rokoch priniesli trendy, no objavili sa aj kuriózne výbery.

Medzi dievčatami hrali minulý rok v Žiline prím Emy. Jednotkou vo výbere chlapčenských mien za rok 2017 je v našom meste Jakub. O menách novorodencov v roku 2016 sme písali TU.

Mená niekoľkých drobcov, ktorí prišli na svet v roku 2017, ale rozhodne neuniknú pozornosti. Informácie o netypických menách detí zapísaných v minulom roku do žilinskej matriky nám poskytla Eva Bukovinská z Matričného úradu Mesta Žilina.

Za posledné mesiace sa narodili chlapci s menami Edwin, Zoran, Alec, Joel, Nino, Matteo, Santiago, Elian Dan, Bennett, John, Roderic či Goran.

Dievčatá zasa dostali nie celkom bežné mená ako Hannah, Anisia, Amaya, Yesim, Chanell, Rose, Samara, Chloe, Tajana, Mila, Larisa a Lia.

Môže vás zaujímať:

Keď ich v Žiline zvoláte, hlavy môže otočiť aj niekoľko ľudí: Toto sú najpoužívanejšie mená nášho mesta!

Hrdí sa práve takým aj vaše dieťa? Pozrite si TOP mená žilinských novorodencov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM