Soňa Vanovčanová Kultúra

Neseďte doma: Lákadlá víkendu v Žiline a okolí

Víkend sa blíži a prináša rôzne zaujímavé podujatia. Máte už plány na najbližšie dni? Pripravili sme pre vás výber toho najlepšieho, čo ponúka víkend v meste.

Ilustračný obrázok k článku Neseďte doma: Lákadlá víkendu v Žiline a okolí
Zdroj: TASR

Zábava dnu i vonku:

Strečnianske hody 2018

Sobota, 19. mája, areál Základnej školy Strečno

Obec strečno pozýva na Strečnianske hody 2018, pripravený je zaujímavý program a sprievodné podujatia.

Program:

Sobota 19.5.

10.00 FK Strečno – ŠK Lietava (futbal, starší žiaci, Radinové) 13:00 FK Strečno – ŠK Radoľa (futbal, dorast, Radinové) 15:30 FK Strečno – ŠK Štiavnik (futbal, muži, Radinové)

15:30 divadelné predstavenie pre deti Jančiči (sála KD) 16:30 koncert Laci Angyal zo Superstar (areál ZŠ) 18:00 koncert Maxim Turbulenc (areál ZŠ) 20:00 zábava Sunny Music + ĽH Parta (areál ZŠ)

Nedeľa 20.5.

10:30 svätá omša v Kostole sv. Žofie 14:00 kultúry program v areáli ZŠ – DH Strečnianka, vystúpenie detí z MŠ, spevácka skupina Jesienka, Robko Bukovinský heligónka, DH Kozlovice, Súrodenci Anka Dikošová a Vincent Krkoška z Ťažkej muziky, DFS Hajovček, Ženská spevácka skupina Zvonica, FS Hajov, vystúpenie žiakov ZŠ SNP v Strečne. 18:30 Ander z Košíc & Traja z raja

Sprievodný program:

Tvorivá dielňa zo Strečna – ukážky miestnych a regionálnych výrobkov a techník spojené s predajom, stánkový predaj občerstvenia a hodového sortimentu, prevádzka kolotočov a atrakcií.

Kutilská dielňa nielen pre ženy:

Do-it-herself: Pure Junk

Sobota, 19. mája, 9.00 – 17.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Žilinská firma Pure Junk sa okrem iného venuje výrobe nábytku z recyklovaného dreva. Na májovom workshope Do-it-herself sa s vami podelia o svoje skúsenosti a zručnosti. Vy si len vymyslíte produkt, ktorý chcete vyrobiť – nemusí ísť o úplne novú vec, môžete kľudne zrepasovať niečo, čo už doma máte.

Organizátori zabezpečia náradie, materiál, farby, laky a všetky komponenty potrebné pre výrobu.

Športové podujatie:

Rajecko-Teplický horolezecký triatlon

Sobota, 19. mája, o 10:00 hod., Camping pod Slnečnými Skalami Poluvsie

Horolezecký klub Rajecké Teplice a OZ Slnko na skalách pripravili tento rok 17. ročník podujatia Memoriál Tóna Dobeša, ktorý sa bude konať už 19. mája.

Rajecko-Teplický horolezecký triatlon je spojený s akciou Východ slnka na skalách. Konať sa bude tiež cyklo-duatlon, ktorý sa zaobíde aj bez lezenia.

Dĺžka trate, ktorá sa pod Slnečnými Skalami začína aj končí, je tvorená 65-kilometrovým úsekom cyklotrasy a 1 000-metrový úsekom bežeckej trate.

Na podujatie si netreba zabudnúť povinnú výbavu, ktorú tvorí horský bicykel a prilba, lezečky a sedák.

Štartovné na tohtoročné podujatie je 7 eur. V cene štartového je pre prvých 50 zaregistrovaných aj tričko.

Po skončení pretekov sa bude v areáli campingu konať after party, kde zahrá aj kapela Museum. Zábava sa začne zhruba o 17:00 a okrem piva sa môžete tešiť aj na kotlíkový guláš.

Zábava vonku:

Majstrovstvá obce Veľké Rovné vo varení gulášu

Sobota, 19. mája, o 11.00 hod., areál futbalového ihriska Nivy Veľké Rovné

Veľkom Rovnom sa uskutočnia Majstrovstvá obce vo varení gulášu, súťažiť sa bude v troch kategóriách a pripravený je, samozrejme, aj bohatý sprievodný program. Už od 10:00 hod. začne v areáli futbalového ihriska NIVY zaujímavý deň futbalovým zápasom žiakov Veľké Rovné – Nededza.

Futbalové zápasy budú pokračovať aj počas dňa, o 14:00 hod. sa predstaví dorast Veľkého Rovného proti Lietave a o 17:00 hod. muži Veľkého Rovného preveria náprotivkov z Nededze.

Samotná súťaž vo varení gulášu začína o 11:00 hod., súťažiaci sa môžu prihlásiť u starostu až do tohto termínu. Štartujú trojčlenné družstvá, obec zabezpečuje vodu a drevo na kúrenie, zvyšok si zaisťuje mužstvo samostatne. Každý súťažný tím musí navariť minimálne desať porcií, varí sa v kategórii divoká zver, hospodárske zvieratá a ľubovoľné jedlo v kotlíku.

Počas celého dňa sú pripravené bezplatné atrakcie pre deti v podobe skákacieho hradu, trampolíny či občerstvenie pre dospelých. Deň zakončí večerný program. Nočná párty s DJ Romi začína o 21:00 hod.

Deň otvorených dverí:

Národný deň golfu

Sobota, 19. mája, 10.00 – 15.00 hod., Indoor golf centrum, Okružná 5, Žilina – Vlčince

Golf je prekrásna hra, ktorú môžete hrať od malička až do veľmi vysokého veku, keď už nemôžete pestovať iné športy. Verte mi, poznám 80-ročných golfistov, ktorých stretávam na ihrisku a považujú to za príjemnú športovo-spoločenskú činnosť. Poprechádzate sa na čerstvom vzduchu, v príjemnej spoločnosti a občas udriete do loptičky. Stojí za to sa s golfom zoznámiť!!!

Slovenská golfová asociácia vyhlásila Deň otvorených dverí pre všetkých negolfistov, ktorí chcú vedieť viac o tejto zaujímavej hre. K dispozícii Vám bude profesionálny tréner Roman Kianička, ktorý vychoval niekoľko reprezentantov v mládežníckych kategóriách a ktorý Vás môže doprevádzať pri prvých skúsenostiach a prvých krokoch. Samozrejme, že Vaša návšteva v priestoroch, profesionálny tréner, započičanie golfových palíc a loptičiek, ako aj parkovné je bezplatné. Využite možnosť uspokojiť Vašu zvedavosť a zoznámte sa s golfom.

Párty:

Latino party v *enjoyclub-e

Sobota, 19. mája, 22.15 hod., *enjoyclub Žilina

Dlhodobo sa snažíme v *enjoyclub-e podporovať tanečné rytmy Latina a teraz je tomu naklonený aj trend. Na tejto letnej latino vlne sa povezieme aj v sobotu 19. mája na Mariánskom námestí. Počas party sa o tu najlepšiu hudbu na stage postarajú Mišo Biely, DJ Danny Alves a.k.a Čistychov a o support sa postará latino DJ JUCKY.

Uži si tento špeciálny večer aj spolu s partiou a zorganizuj hromadnú akciu. Pre vaše 100% pohodlie si rezervuj stôl a uži si párty s extra pohodlím. Latino je ideálny večer na babskú akciu, na rozlúčku so slobodou alebo len tak bezdôvodne – jednoducho preto, že milujete zábavu. Bude to tanečná party, na ktorú len tak nezabudneš.

Podujatie vonku:

Deň rodiny v Budatínskom parku

Nedeľa, 20. mája, 15.00 hod., Budatínsky park

Po piatich rokoch bude v Žiline opäť Deň rodiny. Uskutoční sa v nedeľu 20. mája v Budatínskom parku. Spoluorganizuje ho Žilinský samosprávny kraj, ktorého cieľom je, aby sa toto podujatie stalo každoročnou tradíciou. ŽSK sa tak pripája k oslavám po celom svete pri príležitosti Medzinárodného dňa rodiny vyhláseného Organizáciou Spojených národov na 15. mája.

Z programu Dňa rodiny v Budatínskom parku v nedeľu 20. mája:

  • na hlavnom pódiu vystúpia od 15. hod.: Miriam Kaiser & Band, Divadlo TUŠ s rozprávkou Veselá vandrovka, Balkansambel s tanečnou dielňou, folklórna skupina Javorníček;
  • predsedníčka ŽSK Erika Jurinová vystúpi s príhovorom na hlavnom pódiu;
  • južná terasa od 16.45 hod.: Žilinské mažoretky Diana, Braňo Jobus – autorské čítanie rozprávok;
  • sprievodný program 14. – 18.hod.: tvorivé dielne a aktivity pro-rodinných centier a organizácií, nezisková organizácia Zmysel života – vystúpenie so psíkmi;
  • deti do 15 rokov majú vstup do Budatínskeho hradu zadarmo.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM