Igor Petrík Správy

Neradostná dopravná situácia vo Vraní: Pomôcť má most, primátor ale vyrukoval aj s takýmto riešením!

Neradostnú dopravnú situáciu v mestskej časti Vranie má podľa primátora Chomu zlepšiť most v Brodne. Aktuálne prechádza rekonštrukciou a hotový má byť na konci mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku Neradostná dopravná situácia vo Vraní: Pomôcť má most, primátor ale vyrukoval aj s takýmto riešením!
Zdroj: TASR

Ťažká situácia obyvateľov žilinskej mestskej časti Vranie, spôsobená nadmernou tranzitnou dopravou, by sa mala zlepšiť po ukončení rekonštrukcie mosta v Brodne na ceste I/11 na konci mája. Na tlačovej konferencii o tom informoval primátor Žiliny Igor Choma.

„Historicky je tam veľmi úzka cesta v jednom mieste a aj prejazd cez Vranie tranzitnou dopravou je mimoriadne zložitý. Nedá sa s tým robiť nič, lebo ulica sa rozšíriť nedá. Ďalším momentom je, že v najužšom mieste sa prejazd ešte zužuje, pretože tam už viac ako rok evidujeme zosuv svahu pod cestou,“ povedal žilinský primátor s tým, že mesto má pripravenú projektovú dokumentáciu a tento rok bude komunikácia zastabilizovaná.

Zdôraznil, že mesto bude môcť obmedziť tranzitnú dopravu cez Vranie až v roku 2017. „Doteraz sme tak nemohli urobiť, pretože cesta smerom na Kysuce sa rekonštruovala z prostriedkov Európskej únie a z pohľadu trvalej udržateľnosti projektu nebolo možné obmedziť dopravu,“ podotkol Choma.

Mesto má podľa neho pripravené aj ďalšie riešenie. „Zhotoviteľ časti diaľnice D3 by z vlastných zdrojov urobil minimálne do konca výstavby diaľnice v katastri Žiliny nové premostenie cez Kysucu niekde pod Vraním. Aby tranzitná doprava vôbec neprechádzala cez Vranie. Pokiaľ sa nám podarí toto riešenie dotiahnuť do konca, je možné, že by sa zrealizovalo ešte v tomto roku v mesiacoch september alebo október,“ uzatvoril žilinský primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM