Igor Petrík Kultúra

Nepremeškajte voľný vstup: Odborná knižnica Považského múzea sa otvorí verejnosti

Nazrieť do odborných kníh v špeciálnej odbornej knižnici Považského múzea v Žiline budú môcť aj bežní ľudia. Knižnica bude niekoľko dní otvorená verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nepremeškajte voľný vstup: Odborná knižnica Považského múzea sa otvorí verejnosti
Zdroj: TASR

Špeciálna odborná knižnica v Považskom múzeu v Žiline bude od 23. do 27. marca otvorená verejnosti. Stane sa tak pri príležitosti Týždňa slovenských knižníc, do ktorého sa pravidelne zapája aj Považské múzeum v Žiline. Bonusom počas týždňa bude bezplatná registrácia.

„Bohatý fond literatúry môže byť zaujímavým spoločníkom pre odbornú, ale aj laickú verejnosť. Radi privítame študentov stredných a vysokých škôl. Informácie, ktoré tu nájdu, môžu byť pre nich vhodným pomocníkom pri štúdiu a vypracovaní odborných prác,“ povedala knihovníčka Považského múzea v Žiline Jana Sakalová.

Doplnila, že registrovaní návštevníci môžu v týždni od 23. do 27. marca vyhrať darčekový balíček z edičnej činnosti múzea. Knižnica je otvorená denne v čase od 8.00 do 13.00 hod., v stredu v predĺženom čase do 17.00 hod., alebo v inom dohodnutom termíne.

Ambasádorom Týždňa slovenských knižníc 2015 bude Ján Gallovič, člen Činohry Slovenského národného divadla. Akcia sa tento rok uskutoční pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM