Igor Petrík Krimi

Náš kraj vedie v počte nehôd: Polícia aj naďalej vyzýva vodičov k opatrnosti

Podľa polície drží náš kraj od začiatku roka smutné prvenstvo v počte dopravných nehôd a ich následkov. Len za minulý týždeň zomreli na jeho cestách dvaja ľudia. Aj preto vyzýva polícia k väčšej opatrnosti na cestách, zvlášť teraz, počas vysokých teplôt.

Ilustračný obrázok k článku Náš kraj vedie v počte nehôd: Polícia aj naďalej vyzýva vodičov k opatrnosti
Zdroj: TASR

Od začiatku tohto roka do nedele 5. júla v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol počet nehôd o 89 a počet usmrtených klesol o 11. „Najviac smrteľných nehôd bolo v Žilinskom kraji (24), v Prešovskom (20) a v Banskobystrickom (19). Naopak najmenej nehôd eviduje polícia v Trnavskom kraji (8), v Nitrianskom (10) a v Trenčianskom kraji (11). O život doposiaľ prišlo 70 vodičov a spolujazdcov, 11 motocyklistov, 34 chodcov a štyria cyklisti,“ informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Dodala, že minulý týždeň zahynuli pri dopravných nehodách siedmi ľudia. „Dve smrteľné nehody eviduje polícia v Žilinskom a Prešovskom kraji, po jednej v Banskobystrickom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Bez smrteľných nehôd boli minulý týždeň tri kraje, Bratislavský, Trenčiansky a Košický,“ priblížila Baloghová.

Hovorkyňa pripomína, že napriek klesajúcemu počtu dopravných nehôd a ich následkov, polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov ciest, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných.

„Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie. Na cesty treba vyraziť oddýchnutý, dodržiavať pitný režim, čo samozrejme nie je alkohol. Robiť si častejšie prestávky, vyhýbať sa hlavným cestným ťahom a zvoliť si menej frekventovanú trasu. Vyraziť skôr, prípadne radšej niekde meškať ako nedoraziť vôbec,“ uzatvorila Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM