Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Nehoda autobusu plného ľudí pri Žiline: Polícia potvrdila aj ťažké zranenia!

V autobuse, ktorý havaroval pri Žiline, malo v čase nehody sedieť 30 ľudí. Ako potvrdila nemocnica, z miesta búračky do nej previezli šesť žien a troch mužov. Polícia vysvetľuje podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu plného ľudí pri Žiline: Polícia potvrdila aj ťažké zranenia!
Zdroj: Policajný zbor SR

Po nehode autobusu a auta, ktorá sa stala dnes ráno v katastri Rajeckých Teplíc v okrese Žilina, skončilo vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline šesť žien a traja muži. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

Auto vošlo do protismeru

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka sa na ceste I/64 v smere jazdy zo Žiliny do Rajca zrazilo osobné auto Volkswagen Lupo, ktoré viedol 22-ročný vodič, s autobusom Irisbus Crossway, ktorý viedol 47-ročný vodič.

,,Vodič auta zn. Volkswagen Lupo šiel v smere jazdy od Žiliny na Rajec. Pravdepodobne dostal mikrospánok, prešiel plynule do protismeru, kde sa zrazil s autobusom Irisbus. Autobus po náraze zišiel mimo cestu vpravo, narazil do stromu a prevrátil sa na pravú stranu. U vodičov alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Pri dopravnej nehode utrpeli dve osoby ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní, jedna osoba zranenia nad sedem dní a šesť osôb bolo jednorazovo ošetrených. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 12 050 eur," uviedol Moravčík s tým, že ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Ako doplnil, cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov úplne uzavretá do 10:45 hod.

Zasahovalo 20 hasičov

Autobus patril Slovenskej autobusovej doprave Žilina, a. s. Išlo o prímestskú linku smerujúcu z Kamennej Poruby do Žiliny. ,,Bolo tam 29 cestujúcich plus vodič," potvrdila hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová.

Nehoda sa podľa jej slov vďaka pevnej konštrukcii autobusu a pohotovej reakcii vodiča neskončila väčším nešťastím. ,,Tieto autobusy sú vyrobené tak, aby aj pri takejto vážnej nehode, keď sa autobus prevráti, zostala jeho konštrukcia nepoškodená. Zranenia zvyčajne nastávajú pri následnom pohybe cestujúcich," povedala.

Na mieste zasahovalo podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) 20 hasičov z hasičskej stanice v Rajci, Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s ťažkou technikou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM