Zuzana Gadušová Kultúra

Nechápajúce pohľady aj bublinový kolotoč: Žilinské námestie zaplnili bubliny! FOTO

Na Mariánskom námestí sa vznášali vo vzduchu tisícky bublín. Podujatie s názvom Bubbleday, vyčarovalo všetkým okoloidúcim ľuďom úsmev na perách. A vzduchom plávali malé ale aj obrovské mydlové bubliny.

Ilustračný obrázok k článku Nechápajúce pohľady aj bublinový kolotoč: Žilinské námestie zaplnili bubliny! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia Deň bublín odšartovala veľkým vyfúknutím bublín do vzduchu. Prišli sa potešiť dospelí, no hlavne bolo počuť na námestí smiech detí. Do projektu sa zapojilo sedemnásť slovenských miest vrátane Žiliny. „Pokračujeme v šírení pozitívnej nálady a originálnych myšlienok naprieč Slovenskom,“ predstavil projekt jeho koordinátor Jaroslav Dodok.

Deti sa mohli schovať do bubliny a aj si v nej zaspievať

Program pokračoval s profesionálnym bublinárom Matějom Kodešom. Ten vyčaroval bubliny obrovských rozmerov a všelijakých zaujímavých tvarov. Autorkou myšlienky Bubbleday je mladučká vysokoškoláčka Lucia Randová zo Žiliny. „Keďže toto podujatie je o ľuďoch a pre ľudí zúčastnili sa ho špeciálni hostia. Jedným z nich bol profesionálny bublinár Matej Kodeš, ktorý je držiteľom viacerých ocenení a rekordov, ako napríklad uzavretie 214 ľudí do bubliny či uzavretie kamiónu do bubliny. Na námestí predviedol dych vyrážajúcu show: bol to bublinový kolotoč, levitujúce bubliny či horľavá ruka. Počas podujatia si mali možnosť účastníci vyskúšať uzavretie do bubliny či výrobu veľkých bublín“ uviedla Lucia Randová.

Ďalším veľmi milým hosťom bol človek pri ktorom sa pristavil nie jeden Žilinčan v meste. Milý starší pán, harmonikár Ľudovít Jonáš, ktorý oslavoval v tento deň svoje meniny. „Bubble day bol priestor ako mu darovať energiu, rytmus a nadšenie, ktoré on každodenne dáva nám. Všetci návštevníci Bubble day sa opäť na moment zastavili aby mu zaspievali všetko najlepšie, bolo to priam kúzelné,“ opísala Lucia Randová.

Začalo to objímaním

Projekt Deň bublín je pokračovanie projektu HugDay. Tento projekt bol o objímaní na Slovensku. Približne 80-tisíc ľudí sa naraz objímalo. „Cieľom podujatia bolo na okamih zastaviť rýchlo sa odvíjajúci život v podobe ľudí, vytvoriť emócie, ktoré postupne mesto stráca, vyčarovať úsmev na perách a spraviť zo všedného dňa ten nevšedný. Predstavte si teda deň jediný deň za posledný dva týždne kedy konečne počas celých 24 hodín svieti hrejúce slnko, námestím zurčí detský smiech a dúha maľuje úsmev na tvárach nejedného človeka. Boli to Žilinčania, návštevníci z Trenčína, Liptovského Mikuláša, Bratislavy či Bytče bola to pravá nefalšovaná energie a nadšenie počas jedného jediného dňa,“ skonštatovala Lucia Randová

Žilinčanov ohúrili na námestí bubliny
5
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM