Rôzne

Nechajte sa inšpirovať žilinskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest, kde trávia žilinské rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať žilinskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Zdroj: TASR

Materské centrá

Aj v našom meste fungujú materské centrá. Okrem možnosti, ako tráviť voľný čas s vašimi ratolesťami sa tu môžu mamičky tiež vzájomne stretávať a podebatiť. Zároveň ponúkajú pestrú škálu aktivít, pri ktorých sa drobci dosýta zabavia, pričom rodičia ich majú neustále na očiach.

„Super voľby pre tých, čo chcú mať deti pod drobnohľadom a súčasne byť v spoločnosti. Aj pre deti je dobré, ak sa pravidelne stretávajú so svojimi vrstovníkmi,“ myslí si Veronika (32).

Mariánske námestie

Vhodným miestom na prechádzku s deťmi môže byť aj Mariánske námestie v srdci Žiliny. Mamičky si prezrú výklady, posedia na lavičkách, potešia pohľadom na fontánu, alebo osviežia pri kávičke na niektorej z viacerých terás (v letných mesiacoch). A keď vám to nebudete stačiť, môžete sa vybrať na neďalekú Národnú ulicu, či Námestie Andreja Hlinku.

„Autá tam (Mariánske námestie) nejazdia, preto mi nevadí a nebojím sa, keď syn ide napríklad ku fontáne. Najmä v lete ho takto môžem nechať vystrájať, zatiaľ čo ho sledujem z lavičky,“ vysvetlila Linda (30).

Park Budatínskeho hradu

Obľúbené miesto trávenia voľných chvíľ v Žiline je aj park Budatínskeho hradu. Pre jeho dobrú prístupnosť vhodný i pre mamičky nielen z Budatínu, ale aj z iných mestských častí. Množstvo zelene a krásne prostredie ocení nejeden rodič, preto tu rady trávia čas aj so svojimi deťúrencami.

„Je to kúsok prírody v meste, bohužiaľ práve zelene je čoraz menej a ja som rada, ak môžem s deťmi chodiť do prírody, kde sa pohybujeme medzi stromami a nie pomedzi betón. Preto je Budatín ideálnym miestom,“ myslí si Zdenka (35).

Sad na Studničkách

Kvetinová lúka, množstvo zelene, sieť chodníkov a tiež detské ihrisko ponúka Sad na Studničkách v centre Žiliny. Nielen preto je táto „zelená oáza“ pod Mestským úradom vhodná na kočíkovanie. Unavené mamičky si tiež môžu posedieť na lavičkách a v prípade potreby, pre blízkosť centra, čo-to vybaviť.

„Bývam pri nemocnici, takže na Studničky chodievam dosť často. Ideálne miesto pre deti, zvlášť teraz, keď tam pribudlo detské ihrisko. Vidieť to aj na počte rodičov, ktorí tam zájdu,“ hovorí Janka (33).

Lesopark Chrasť

Obľúbenou lokalitou pre mamičky a ich ratolesti je určite lesopark Chrasť. Zvlášť ak bývajú na Bôriku a na sídliskách Solinky a Vlčince. Ústrednou a najznámejšou časťou lesoparku je areál detského ihriska, prístupný pre peších po asfaltovom chodníku. Areál je oplotený, nachádzajú sa v ňom lavičky, preliezačky, veľký hrad pre deti a nádherné drevené sochy. Návštevníci majú k dispozícii tiež budovu s toaletami a príjemnou kaviarňou.

Mirka (30) z Vlčiniec nám prezradila, že sem pravidelne chodí so svojimi dcérami: „Obe to tam majú veľmi radi, už dopredu vykrikujú, kedy pôjdeme. Pre mňa je takisto príjemnejšie navykať deti na pobyt v prírode, ako sa s nimi prechádzať po obchode,“ zhodnotila mamička.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM