Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Navýšenie mestského rozpočtu aj pre žilinské školy: Komu sa dostane?

V rámci prvého navýšenia mestského rozpočtu v roku 2018 poslanci odsúhlasili aj peniaze na obnovu škôl. V rozpočte sú na rekonštrukčné práce pripravené desiatky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Navýšenie mestského rozpočtu aj pre žilinské školy: Komu sa dostane?
Zdroj: TASR

Viaceré školské zariadenia v meste Žilina a jej mestských častiach sú v havarijnom stave. Do niektorých zateká, iné potrebujú rekonštrukcie sociálnych zariadení. Aj o tejto téme diskutovali poslanci Mesta Žilina na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Informácie o účele schválených prostriedkov poskytla hovorkyňa žilinskej radnice Barbora Zigová.

„Mestské zastupiteľstvo schválilo navýšenie rozpočtu aj pre materské a základné školy. V Základnej škole na Limbovej ulici, v Materskej škole na Petzvalovej ulici a v Základnej škole s materskou školou v Trnovom sa tak zrekonštruujú sociálne zariadenia, ma­terské školy v Zástraní a Zádubní zase investujú schválené dotácie na opravu striech,“ uviedla Zigová.
Rekonštruovať sa podľa nej bude i v základnej škole na Hájiku, peniaze z úpravy rozpočtu plánuje škola investovať na stavebné úpravy dvoch tried za účelom rozšírenia kapacity. Dotácie na úpravy dostanú aj Materská škola Jarná a MŠ Borodáča.

Do školstva tak z navýšeného rozpočtu poputuje celkom 201 500 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM