Michal Demjanovič Správy

Návštevnosť žilinského kúpaliska v číslach: Po minulom lete sklamanie

Tohtoročnú sezónu má naše kúpalisko definitívne za sebou. Minulé leto nasadilo latku poriadne vysoko. Čísla za tento rok výrazne klesli.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť žilinského kúpaliska v číslach: Po minulom lete sklamanie
Zdroj: TASR

Už aj posledné prázdninové dni sú v nenávratne a kúpaliská môžu bilancovať. Žilinské kúpalisko tento rok privítalo prvých návštevníkov v polovici júna a sezónu potiahlo až do konca prázdnin. Aj napriek nepriaznivému počasiu prevádzka kúpaliska (vonkajších bazénov Mestskej krytej plavárne v Žiline) prebiehala štandardne a bez obmedzení.

Ako informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba, v sezóne 2016 napočítali na žilinskom kúpalisku celkom 33 182 návštev­níkov. To je oproti minuloročnému letu pokles takmer na polovicu. V lete 2015 napočítali prevádzkovatelia žilisnkého kúpaliska za sezónu 61 049 ľudí.

Tabuľka počtu predaja lístkov a permanentiek

mesiac Rok Počet vstupeniek Počet permanentiek
Júl 2015 31 067 396
Júl 2016 17 994 378
August 2015 29 982 437
August 2016 15 188 234

„Z dôvodu nepriaznivého počasia bola návštevnosť plavárne v letných mesiacoch podstatne nižšia v porovnaní s minulým letom, ktoré bolo extrémne horúce a teda aj návštevnosť bola vysoká," porovnal hovorca.

„Návštevníci mohli počas letnej sezóny využívať vonkajšie bazény – plavecký, detský a bazén pre neplavcov s toboganom. Okrem toho mali možnosť zaplávať si v krytom bazéne a využiť masérske služby či služby reštaurácie,“ uviedol pred nedávnom hovorca mesta Žiliny Pavol Čorba.

To, že kúpalisko dalo za sezónou definitívne bodku ale neznamená, že si počas chladnejšej časti roka nezaplávame. Štafetu preberá mestská krytá plaváreň.

Čítajte tiež:

Rosenfeldov palác slávnostne otvorený: Skoro ako nový, FOTO

Fantastický úspech: Dve žilinské školy v TOP 10 na Slovensku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM